Prima pagină » Local » Bărbat pedepsit de magistrați, după ce ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei! Codrin Plop, condamnat pentru delapidare și fals! (Exclusiv)
Bărbat pedepsit de magistrați, după ce ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei! Codrin Plop, condamnat pentru delapidare și fals! (Exclusiv)

Bărbat pedepsit de magistrați, după ce ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei! Codrin Plop, condamnat pentru delapidare și fals! (Exclusiv)

20 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a băgat în propriul buzunar banii firmei la care lucra! Codrin Plop a fost condamnat de prima instanță pentru delapidare și fals! Individul a fost obligat să returneze societății suma de 37.213 lei

Un bărbat a fost pedepsit de magistrații ieșeni, după ce ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei pentru care lucra! Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Codrin Plop, pentru delapidare și fals.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Codrin Plop la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Iași sau în cadrul Consiliului Local Iași”, au menționat judecătorii.

Pus să achite despăgubiri de aproximativ 40.000 de lei, în urma acuzațiilor de delapidare și fals

Pe lângă pedeapsa primită, ieșeanul a fost obligat și la achitarea unor despăgubiri către societatea pentru care lucra.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă SC Quatro Grup Distribution SRL. Îl obligă pe inculpatul Codrin Plop să îi achite părții civile SC Quatro Grup Distribution SRL suma de 37.213,12 lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor, precum și suma de 5.110,18 lei, reprezentând accesorii ale debitului, respectiv dobânda legală”, au încheiat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată, atât de către inculpat, cât și de procurori.

Acuzat de procurori că ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei

Procesul lui Codrin Plop a început pe data de 27 martie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea bărbatului în judecată, sub acuzațiile de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform anchetatorilor, ieșeanul ar fi comis faptele respective în perioada 2013-2014, creând un prejudiciu firmei Quatro Grup Distribution SRL de aproximativ 37.000 de lei. Oamenii legii au susținut că bărbatul a emis chitanțe din partea societății comerciale, încasând diverse sume de bani, dar fără ca acele sume să ajungă în casieria firmei respective.
La un moment dat, reprezentanții societății comerciale Quatro Grup Distribution SRL s-au sesizat cu privire la absența unor sume de bani din casierie. Astfel, aceștia au formulat o plângere penală, pentru a descoperi ce anume s-a întâmplat. Așadar, oamenii legii au demarat cercetările, ajungând la Codrin Plop.

Ieșeanul, pedepsit pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată

După câteva luni de cercetări, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au ajuns la concluzia că bărbatul ar fi băgat în propriul buzunar banii care ar fi trebuit să ajungă în casieria firmei amintite. Astfel, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a ieșeanului, sub acuzațiile de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. După mai bine de un an, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe bărbat cu suspendare.
Acum, rămâne de văzut dacă acesta va contesta decizia luată în cazul său de către judecători. În eventualitatea în care Codrin Plop o va contesta, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor hotărî cu privire la acest caz, în care bărbatul este acuzat că ar fi băgat în propriul buzunar banii firmei pentru care lucra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`