Prima pagină » Local » Bărbat dus cu ambulanța la Spitalul „Sf. Spiridon“, după ce a făcut scandal – FOTO

Bărbat dus cu ambulanța la Spitalul „Sf. Spiridon“, după ce a făcut scandal – FOTO

21 iun. 2020, 16:22,
Cristian ZAVASTIN în Local

Bărbat dus cu ambulanța la Spitalul „Sf. Spiridon“, după ce a făcut scandal. Medicii ieșeni au intervenit astăzi în zona ANL Zimbru, la etajul al nouălea al unui bloc din zonă, Un bărbat închis pe balcon striga în continuu.

Din câte se pare, bărbatul ar fi venit din Olanda și acum se află în izolare. Bărbatul are bandaje la mâini și nu pare a fi într-o stare de sănătate bună.

Bărbat dus cu ambulanța la Spitalul „Sf. Spiridon“

La fața locului a venit un echipaj SAJ Iași precum și un echipaj de la Poliția Locală, de la Secția 1. La fața locului, au intervenit pompieri cu o autospecială de la descarcerare.

Pacientul a fost preluat de echipajul de ambulantă și transportat la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași.

Elicopterul SMURD a intervenit in urmă cu puţin timp pentru un eveniment nefericit care a avut loc pe raza judeţului Iaşi în satul Andrieşeni. Potrivit primelor informaţii, un copil de doar doi ani lăsat nesupravegheat a fost lovit puternic de un cal.  Acesta a suferit un traumatism cranio cerebral, un traumatism cranio facial, traumatism de piramidă nazală cu epistazis. Pe scurt, copilul a fost lovit de un cal pe care îl creștea în curtea proprie

Elicopeterul SMURD a intervenit de urgenţa pentru a-l salva.  Starea minorului este una stabilă, el fiind conştient. Copilul a fost transportat la UPU Sf. Maria, şi apoi dus la Neurochirurgie pentru investigaţii.

Elicopterul SMURD intervine din ce în ce mai des în cazurile de copii lăsaţi nesupravegheaţi

Un alt caz in care a fost implicat un minor lasat nesupravegheat a avut loc acum o luna. Atunci elicopterul SMURD a intervenit pentru  un copil de trei ani ce a intrat în stop cardio-respirator, după ce a rămas prins într-un gard, în timp ce se juca.

„Este vorba de un băiat de trei ani care a fost spânzurat accidental într-un gard, în timp ce se juca în curte, la el acasă. A fost trimisă o ambulanţă în urma sesizării făcută de un vecin. Copilul fusese scos din acel gard de către părinţi şi trimis cu o mașină particulară către un dispensar din apropiere. Ambulanţa a găsit la dispensar copilul în stop cardio-respirator. I-au aplicat măsuri de resuscitare, timp de cinci minute, după care inima lui a pornit. Având în vedere starea lui gravă, a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD de la Iaşi pentru a fi transportat la Spitalul Sfânta Maria”, declara la acel moment Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Vaslui.

„Din declaraţiile părinţilor, copilul a ieșit în curte să se joace, nu era supravegheat. În momentul în care părinţii au ieşit afară, după 20 de minute, l-au găsit cu capul prins în gard. Prognosticul rămâne rezervat. A stat 20 de minute în stop cardio-respirator”, mai spunea acesta.

A ajuns în comă după ce a inghitit toate pastilele bunicului

Un alt caz a avut loc in anul 2013 cand un copil a ajuns in coma la Iasi dupa ce a fost transportat de elicopterul SMURD.

Un copil de doi ani a fost adus atunci la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iasi, fiind transportat cu elicopterul SMURD. Medicii spuneau ca exista suspiciunea de intoxicatie cu medicamente, acestia urmand sa faca o investigatie amanuntita. Potrivit informatiilor detinute la acel moment, copilul a fost lasat nesupravegheat de parinti, moment in care a inghitit toate medicamentele bunicului.

Mama a fost cea care l-a descoperit pe baietel. Acesta era deja in coma, avea spume la gura si respira cu dificultate. Familia, din Vaslui, a chemat o Ambulanta, copilul fiind trimis la Spitalul de Urgenta Barlad, de unde a fost transferat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”.

Zeci de copii își pierd viața anual în România ca urmare a neglijenței părinților, iar peste 14.000 se află în situaţii de abuz şi neglijare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *