Prima pagină » Local » Bărbat din Tomești, dat dispărut. Dacă l-ați văzut anunțați polițiștii ieșeni. A fost găsit decedat – UPDATE
Bărbat din Tomești, dat dispărut. Dacă l-ați văzut anunțați polițiștii ieșeni. A fost găsit decedat - UPDATE

Bărbat din Tomești, dat dispărut. Dacă l-ați văzut anunțați polițiștii ieșeni. A fost găsit decedat – UPDATE

01 iul. 2020, 11:02,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Bărbat din Tomești, dat dispărut. Poliţiştii ieşeni caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea bărbatului sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul unic de urgență 112.

 

UPDATE: Vești triste în această dimineață. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit pe raza localităţii Bârnova. Acesta a fost găsit mort, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Momentan nu există nicio certitudine referitoare la modul în care bărbatul a murit, dar se iau în calcul absolut toate variantele. Trupul neînsufleţit a fost preluat de legişti şi dus la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Bărbat din Tomești, dat dispărut

La data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au fost sesizați cu privire la faptul că, la aceeași dată, CUPEȚ ȘTEFAN, de 31 de ani, din sat Goruni, comuna Tomești a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Semnalmentele bărbatului: înălţime 1,60 m, greutate 65 de kilograme, constituție atletică, ten măsliniu, ochi căprui, păr șaten tuns scurt, deficiențe în exprimare.

La data plecării acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni largi de pijama de culoare maro, o cămaşă în carouri şi era încălţat cu o pereche de cizme din cauciuc tăiate, având asupra sa o pungă albastră din plastic.

Persoanele care dețin informații care pot conduce la găsirea acestuia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.

Un alt ieșean a fost dat dispărut

Poliţiştii ieşeni au cautat un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 8 aprilie a.c., CROITORU TOADER, de 69 de ani, din municipiul Iași a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Semnalmentele bărbatului: înălţime 1,68 m, 70 kg, față ovală, ochi căprui, păr scurt, grizonat.

La data plecării acesta era îmbrăcat o haină matlasată din fâș de culoare verde, o pereche de blugi albaștri și era încălțat cu o pereche de pantofi din piele de culoare neagră, iar pe cap purta o șapca de culoare gri.

Bărbatul dispărut a fost găsit decedat într-o pădure, din municipiul Iași. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

Plecat din țară la muncă, dat dispărut

În urmă cu mai bine de 20 de ani, ieșeanul a plecat la muncă în fostul spațiu iugoslav. După ce rudele nu au mai primit vreun semn de la acesta, fiul său le-a cerut judecătorilor să îl declare mort, bănuind că bărbatul ar fi decedat.

Pe data de 7 mai 2013, Judecătoria Iași a admis cererea formulată de reclamant și a declarat moartea bărbatului. Pe baza acestei sentințe, a fost emis certificatul de deces de pe 8 ianuarie 2015.
Totuși, autoritățile au constatat că bărbatul este în viață, în momentul în care acesta a solicitat să i se înnoiască documentul de călătorie.

Conform dispozițiilor articolului 54 din Codul Civil, „dacă cel declarat mort este în viață, se poate cere oricând anularea hotărârii prin care s-a declarat moartea. Cel care a fost declarat mort poate cere, după anularea hotărârii declarative de moarte, înapoierea bunurilor sale în natură, iar, dacă aceasta nu este cu putință, restituirea lor prin echivalent. Cu toate acestea, dobânditorul cu titlu oneros nu este obligat să le înapoieze decât dacă, sub rezerva dispozițiilor în materie de carte funciară, se va face dovada că, la data dobândirii, știa ori trebuia să știe că persoana declarată moartă este în viață”.

Un bărbat a fost declarat mort de către judecătorii ieșeni, deși el este în viață

DLEP Iași a solicitat instanței anularea actului de deces, dar magistrații au respins acțiunea. „Acțiunea noastră a fost respinsă pe motiv că persoana trebuia să ceară personal anularea actului de deces”, a declarat Marius Constantin Bodoga, șeful DLEP Iași.

Autoritățile ieșene au fost nevoite să apeleze la instanță, pentru a remedia problema, însă, surpriză!, judecătorii au respins acțiunea! Astfel, recent, reprezentanții Direcției Locale de Evidența Persoanelor (DLEP) le-au cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună anularea actului de deces emis pe numele lui Dan Petrariu, numai că judecătorii au respins acțiunea.

„Instanța respinge cererea formulată de reclamanta Direcția Locală de Evidența Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă în contradictoriu cu pârâtul Petrariu Dan, ca neîntemeiată”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința inițială ar fi putut fi atacată, dar, conform datelor oferite de instanță, aceasta nu ar fi fost contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *