Prima pagină » International » Bărbat din Hong Kong, reinfectat cu noul coronavirus la patru luni de la prima infectare
Bărbat din Hong Kong, reinfectat cu noul coronavirus la patru luni de la prima infectare

Bărbat din Hong Kong, reinfectat cu noul coronavirus la patru luni de la prima infectare

24 aug. 2020, 19:00,
Bianca Rebegea, în International

Bărbat din Hong Kong, reinfectat cu noul coronavirus la patru luni de la prima infectare. La patru luni și jumătate de la momentul în care a fost confirmat prima oară cu noul coronavirus, un tânăr din Hong Kong s-a reinfectat. Conform cercetătorilor, la a doua infectare virusul este „în mod clar diferit” și că nu este vorba de o simplă continuare a infectării precedente sau o reapariție a ei. Acest lucru a fost demonstrat folosind secvențierea genomică.

Dovezile acumulate până acum arată că persoanele infectate care se vindecă dezvoltă imunitate, iar acest lucru îi protejează împotriva unei eventuale reinfectări. Cu toate acestea, nu se poate ști cu certitudine cât durează această imunitate.

Bărbat din Hong Kong, reinfectat cu noul coronavirus la patru luni de la prima infectare

Așa cum răceala comună are șanse de reinfectare, nu este exclus ca noul coronavirus să se manifeste în același fel

De asemenea, avertizarea vine din partea Organizației Monndiale a Sănătății, care spune că nu trebuie să generalizăm, doar pe baza unui singur caz din 23 de milioane în toată lumea. Este cunoscut faptul că lucrarea academică în care este menționat cazul prezentat nu a fost însă publicată. Totodată, nu sunt puse la punct toate detaliile.

Important de menționat este că persoana reinfectată nu a avut simptome la a doua infectare, iar infecția a fost detectată la teste screening de aeroport, fapt ce ar putea să sugereze că persoana nu se simțea rău. Pentru a putea emite concluzii clare, trebuie realizate studii amănunțite.

Autoritățile din Hong Kong au reintrodus măsuri dure pentru stoparea pandemiei de coronavirus

Din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus, autoritățile din Hong Kong au impus din nou restricții. Din 15 iulie s-a decis ca saloanele și sălile de fitness să fie închise pentru șapte zile. Restaurantele vor avea program redus de funcționare. De asemenea, conform surselor, autoritățile au interzis adunările publice cu mai mult de patru persoane. Purtarea măștilor în mijloacele de transport va fi obligatorie.

O altă măsură importantă pentru combaterea pandemiei de coronavirus va fi suplimentarea testelor pentru depistatrea COVID-19. Carrie Lam, liderul din Hong Kong, a anunțat că odată cu noile restricții sectorul privat va trebui să asigure angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Luni au fost raportate în Hong Kong 52 de infectări noi cu noul coronavirus.

Au interzis cuvântul „coronavirus”, dar le cer oamenilor să poarte mască ca să se ferească de praf!

Au interzis cuvântul „coronavirus”, dar autorităţile din Turkmenistan le cer oamenilor să poarte mască ca să se ferească de praf, relatează AFP. Mai mult, cetățenii trebuie să respecte o distanţă socială, insistând în acelaşi timp că această ţară din Asia Centrală rămâne ferită de pandemia de coronavirus.

Anunţul a fost făcut după venirea în ţară, săptămâna trecută, a unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însărcinată cu evaluarea reacţiei autorităţilor la epidemie în această ţară, una dintre cele mai închise din lume.

Guvernul repetă permanent că Turkmenistanul nu a fost lovit de noul coronavirus, în ciuda unor cazuri de pneumonii raportate de media străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *