Prima pagină » Local » Bărbat din Hârlău, arestat pentru proxenetism! Cătălin Mihai Boghiu a ajuns după gratii

Bărbat din Hârlău, arestat pentru proxenetism! Cătălin Mihai Boghiu a ajuns după gratii

30 mart. 2022, 09:43,
Andreea Andrei în Local

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat percheziții în casa unui individ din Hârlău. Cătălin Mihai Boghiu a fost arestat preventiv pentru proxenetism, în urma probelor descoperite în locuință.

Cătălin Mihai Boghiu este din Hârlău și, recent, acesta a fost arestat pentru proxenetism timp de 30 de zile.

În casa acestuia au fost efectuate percheziții în urmă cu câteva zile, percheziţii în cursul cărora polițiștii au descoperit mai multe probe și o sumă importantă de bani.

mainile unui barbat in timp ce este incatusat

Cătălin Mihai Boghiu are 39 de ani și a începout să oblige femeia să practice proxenetismul in luna octombrie 2021

O singură parte vătămată în cazul individului arestat pentru proxenetism

mai multe bancnote ale romaniei legate cu elastice pe o masa maro

În casa inculpatului a fost găsită suma de 13.600 de lei

Partea vătămată din cazul lui Cătălin Boghiu este o femeie din Hârlău pe care acesta ar fi obligat-o să se prostitueze. Oamenii legii spun că individul ar fi „ajutat-o“ să se prostitueze pe femeie să-și practice activitatea.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, începând cu luna octombrie 2021, un bărbat în vârstă de 39 de ani ar fi determinat o tânără majoră să practice prostituţia în folosul lui şi i-ar fi înlesnit acesteia activitatea”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani avea în casă 13.600 de lei și mai multe obiecte ce au confirmat suspiciunea polițiștilor. Drama femeii ar fi început în luna octombrie 2021, conform anchetatorilor. Cătălin Mihai Boghiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate de magistraților de la Judecătoria Hârlău. Acesta a fost inițial reținut pentru 24 de ore pe 27 martie 2022.

„La acţiune au participat şi agenți din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi și Poliției Orașului Hârlău, iar activităţile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi. Cercetările continuă în acest caz”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău

Bărbatul a fost prezentat în fața magistraților de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău , unde s-a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile

Tot mai multe cazuri de proxenetism la Iași

mai multi politisti in fata unei usi termopan de bloc

În timpul perchezițiilor polițiștii au descoperit mai multe probe ce au atestat bănuiala organelor legii

Într-o știre anterioară, cotidianul BZI a relatat despre un alt caz în care un ieșean a ajuns în fața magistraților sub acuzația de proxenetism. Ionuț Alexandru Chimu ar fi obligat două femei să practice prostituția. Acesta lua mare parte din banii victimelor sale sub forma de taxă de protecție. În cazul lui Chimu, polițiștii au fost nevoiţi să îl urmărească până la Oradea, acesta mutându-și „afacerea” acolo când a simțit că oamenii legii sunt pe urmele lui.

„Pe 15 aprilie 2021, inculpatul a înlesnit practicarea prostituției în folosul său a celor două persoane, prin transportarea lor cu autoturismul personal în municipiul Oradea, unde, începând cu 16 aprilie 2021, au practicat prostituția. Inculpatul a coordonat activitatea de prostituție și a obținut, astfel, foloase patrimoniale de pe urma practicării acestei activităţi”, au precizat oamenii legii.

Deși a fost prins, individul se află în libertate deoarece pedeapsa primită este una cu suspendarea executării. În ambele cazuri de proxenetism, în casele suspecţilor s-au găsit sume importante de bani și obiecte ce au confirmat bănuielile polițiștilor.

Cazul bărbatului de la Hârlău se află încă pe masa magistraților și urmează a fi soluționat. Pentru moment, Cătălin Mihai Boghiu este arestat pentru proxenetism pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024