Prima pagină » National » Bărbat din Gorj a bătut doi polițiști cu o bâtă. Ce au transmis sindicaliștii Europol – VIDEO
Bărbat din Gorj a bătut doi polițiști cu o bâtă. Ce au transmis sindicaliștii Europol - VIDEO

Bărbat din Gorj a bătut doi polițiști cu o bâtă. Ce au transmis sindicaliștii Europol – VIDEO

06 sept. 2021, 11:10,
BZI.ro, în National

Sindicatul Democratic al Polițiștilor-Sidepol București, a afirmat faptul că mai mulți polițiști au fost bătuți de un bărbat înarmat din Gorj, folosind o bâtă.

Aceștia au publicat o filmare a incidentului și fac apel la reprezentanții Ministerului de Interne să facă schimbări în modul de intervenție a polițiștilor și în investirea unor echipamente mai bune.

Polițiștii agresați au amenințat bărbatul că vor folosi spray lacrimogen

Reprezentanții Sindicatului au postat pe Facebook un comentariu asupra incidentului ce îl are în vedere pe cetățeanul „plătitor de taxe” și polițiștii implicați. Acțiunea se produce pe marginea unei șosele, iar polițiștii încearcă să-l calmeze pe bărbat și îl amenință că în caz de nu cooperează, aceștia vor folosi spray-ul lacrimogen din dotare.

„Te rog frumos să o arunci, hai lasă… hai să-i dăm cu spray”, spune unul dintre agenții aflați pe stradă.

„Distanțare, te rog frumos, nu da cu spray”, răspunde agresorul în timp ce polițiștii continuă discuția cu el: „Te rog frumos să te calmezi”,

SIDEPOL cere echipamente mai performate pentru polițiști după incidentul agresorului din Gorj

Sindicaliștii se folosesc de aceste imagini pentru a face din nou solicitări pentru achiziționarea unor echipamente mai performante pentru polițiști

„În astfel de situații nu ai ce sa faci cu banalul baston electroșoc, tocmai de aceea solicităm expres dotarea cu tasere, autospeciala de tip van cu grilaje, mijloace de protecție și intervenție pentru astfel de misiuni (cască, scut, taser, pulverizator de capacitate mărită etc), patrulă mobilă de intervenție din minimum 4 polițiști, uniformă tactică de intervenție”, au solicitat sindicaliștii pe Facebook.

Tot Sindicatul Democratic al Polițiștilor-Sidepol București mai spune că în caz contrar, vor exista consecințe, întrucât viața polițiștillor este pusă deseori în pericol

Mesajul postat pe Facebook de către sindicaliști

„Nu mai este decât un mic pas până la o nouă tragedie, cei de la vârf habar nu au și nici nu vor sa înțeleagă nevoile din segmentul operativ de ordine publică și fac tot posibilul sa păstreze aparențele unei „bune funcționări”. Deficitul de personal nu este altceva decât piatra de mormânt care „încununează” toate aceste deficiențe, cu impactul dezastruos asupra serviciului polițienesc”, au precizat reprezentanții Sidepol.

„Ziua si ultrajul. S-a întâmplat în această după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe colegii noștri.
În fapt, bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, lovindu-i pe ambii soți cu acel obiect, după care s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii.
Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj. Cam acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în activitatea zilnică. Cu siguranță vor exista voci care vor spune că de ce nu au folosit armamentul din dotare. Nimic mai simplu, pentru faptul că legislația incidentă nu îi poate ajută, colegii noștri fiind acuzați de cele mai multe ori că raportul de forțe folosit, nu impunea folosirea acestuia”, a postat sindicatul Europol pe Facebook
Într-un final, bărbatul a fost imobilizat și ținut la pământ.

Poliţisti din Vaslui bătuți de două femei cu poșetele

Un alt polițist, însă de data aceasta din Vaslui, a fost agresat de către două femei. Incidentul a avut loc în localitatea Murgeni din Vaslui. Evenimentul s-a produs în momentul în care un echipaj al Poliţiei a oprit, cu greu, în trafic o maşină în care se aflau trei persoane de etnie rromă.

La volanul autoturismului se afla un bărbat iar acesta era însoţit de soţia lui şi incă o femeie. Conform jurnaliştilor locali, cele două femei au început să jignească şi să agreseze pe cei doi poliţişti în momentul în care aceștia le-au cerut actele.

Oamenii legii au folosit spray cu piper  pentru a le opri pe femei. Acestea au fugit câţiva metri, luând în mâini pietre şi aruncând înspre ei şi înspre maşina de poliţie. Autoturismul a fost avariat.

Persoanele au fost reţinute pentru 24 de ore pentru ultraj.

Nici la Iași lucrurile nu stau mai bine. Un pieton indisciplinat i-a dat cu „praf de somn” unui agent al Poliției Rutiere. Incidentul a pornit de la o traversare neregulamentară. Din fericire, o polițistă aflată în timpul liber a intervenit și a aplanat conflictul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *