Prima pagină » National » Bărbat din Curtea de Argeş, tentativă de sinucidere. Avea interdicția de a se apropia de fosta soție
Bărbat din Curtea de Argeş, tentativă de sinucidere. Avea interdicția de a se apropia de fosta soție

Bărbat din Curtea de Argeş, tentativă de sinucidere. Avea interdicția de a se apropia de fosta soție

06 iun. 2022, 09:48,
BZI.ro, în National

Tentativă de sinucidere în municipiul Curtea de Argeș. Un bărbat de 46 de ani,  care a încercat să îşi ia viaţa, sâmbătă, 4 iunie, a fost salvat de un negociator al Poliţiei şi de un jandarm. Acesta avea impus un ordin de restricție intentat de fosta soție.

Din nefericire, chiar şi după ce a fost salvat din ștreang de un negociator al Poliţiei, bărbatul a decedat, în timp ce era transferat de la Spitalul Curtea de Argeș către Spitalul de Județean de Urgență Pitești.

Bărbat din Curtea de Argeş, tentativă de sinucidere

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu voluntari din cadrul unei asociații off-road, au efectuat căutări în zona împădurită unde se bănuia că un bărbat încearcă să se sinucidă.

Menţionăm că acesta avea impusă, în cadrul unui dosar penal, interdicția de a se apropia de fosta soție, iar după ce s-ar fi întâlnit cu femeia, a afirmat că se va sinucide.

Bărbatul a fost găsit de forţele de intervenţie cu ştreangul legat într-un copac, la mare înălţime. Conform sursei locale de ştiri, bărbatul a fost găsit într-un copac, având un ștreang legat de o creangă și de gât, precum și mâinile legate.

Negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a încercat să îl convingă pe cel în cauză să coboare, însă bărbatul nu s-a conformat solicitărilor, iar la un moment dat s-a aruncat în gol. Negociatorul s-a urcat imediat în copac, împreună cu un jandarm, și a tăiat ștreangul, iar pompierii aflați la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, sinucigaşul fiind preluat de un echipaj medical, cu funcții vitale.

De altfel, și un bărbat din Huși a încercat să se omoare după o ceartă cu soția.

În ciuda eforturilor echipajelor de intervenţie, bărbatul a decedat

Din declarația postată de rețelele de socializare de către Poliția Română, procesul de negociere cu bărbatul de 4 de ani sinucigaș nu a fost deloc o muncă ușoară. Dar implicarea și devotamentul unui negociator părea să fi făcut o diferență în acest caz, iar viața unui om să fie salvată.

„El este omul… Alex, omul zilei! Face parte din echipă, care, astăzi, a salvat o viață în județul Argeș. Cel a cărui viață a fost salvată s-a urcat într-un copac, destul de înalt, amenințând, cu o sfoară legată de gât, că o să se arunce în gol. Discuțiile au durat aproximativ 30 de minute, după care respectivul nu a dorit să mai discute cu Alex și a decis să acționeze. S-a aruncat! Câteva secunde i-au luat lui Alex să ajungă la acesta și să îi taie sfoara.

În acest moment, medicii se ocupă de el și sperăm să se facă bine! Sunt câteva rânduri care nu redau întreaga intervenție a colegilor noștri. Să ne credeți pe cuvânt, imaginea a fost una destul de delicată”, au scris reprezentanţii Poliţiei Române pe reţelele de socializare.

Din nefericire, în timp ce era transferat de la Spitalul Curtea de Argeș către Spitalul de Județean de Urgență Pitești, bărbatul ce tocmai fusese salvat de la o tentativă de sinucidere, a decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *