Prima pagină » National » Bărbat din Constanța și-a pus viața în pericol după ce a mers atârnat de autobuz – VIDEO
Bărbat din Constanța și-a pus viața în pericol după ce a mers atârnat de autobuz - VIDEO

Bărbat din Constanța și-a pus viața în pericol după ce a mers atârnat de autobuz – VIDEO

06 sept. 2021, 09:59,
în National

Un bărbat din Constanța, a ales să călătorească prin oraș printr-o metodă pe cât de neconvențională pe atât de periculoasă.

Omul a fost filmat de către participanții la trafic în timp ce acesta s-a agățat de suportul pentru biciclete al autobuzului numărul 13 de pe linia 13 (Auchan Km 5 – Carrefour). Bineînțeles, călătoria s-a realizat fără a plăti bilet, punându-și viața sa în pericol dar și pe a celorlalți participanți la trafic. călătorind atârnat de acesta până unde avea nevoie.

Cetățeanul din Constanța s-a prins de suportul de biciclete al autobuzului

Deși orașul pune la dispoziția cetățenilor nenumărate posibilități din punct de vedere a transporturilor în comun și nu numai, bărbatul a decis să nu se folosească de acestea venind cu propria metodă de transport, pe exteriorul autobuzului.

Nu se cunoaște exact motivul pentru care acesta a abordat această variantă de călătorie, cert este că acțiunea a pus în pericol viața atât bărbatului cât și a celorlalți participanți la trafic.

Ce se întâmplă cu transportul public în comun în Iași

Amintim faptul că la Iași, Municipalitatea a pregătit un proiect ce are în vedere prioritizarea transportului public de călători, principala zonă vizată fiind Nicolina. Astfel, odată cu banda unică deja dată în folosință, se va trece și la ajustarea timpilor de la semafoarele din Podu Roș pentru tramvaiele și autobuzele CTP

Primarul Mihai Chirica a afirmat că se are în vedere ca tramvaiele și autobuzele CTP să aibă prioritate în traficul din zona CUG-Nicolina până la intersecția din Podu Roș. De asemenea se vor monta și dispozitive în mijloacele de transport în comun prin care vatmanii și șoferii să poată schimba culoarea semaforului din timp pentru a trece pe „verde” în intersecție.

„Pe Șoseaua Nicolina vom reface semaforizarea astfel încât să prioritizăm tramvaiul la traversarea intersecției din Podu Roș. Tramvaiele vor fi dotate cu o comandă care să le asigure culoarea verde în momentul în care parcurg o intersecție. Sunt măsuri ce prioritizează transportul public de călători, discutăm în special de zona Nicolina, de unde preluăm o mare parte din cei care vin dinspre Ciurea. Vom încerca să fim la intersecție la orele de vârf alături de Poliție”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

„Este un sistem care leagă tramvaiul de Centrul de Management al Traficului. Trebuie să se facă o comunicare pentru a se ajusta timpii de la semafoare. Nu înseamnă că prin această comandă se schimbă automat în verde, ci se urmează ciclul normal de semaforizare. În momentul în care tramvaiul este aproape, se dă semnal către centrul de trafic și se ajustează timpii”, a precizat Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iași.

Se lucrează la peroanele de tramvaie din Iași pentru noile garnituri PESA

În Iași, peroanele din stațiile Companiei de Transport Public (CTP) au fost lățite pentru a încăpea mai mulți călători. De asemenea acestea au fost înălțate, bordurile fiind mai mari în stațiile apărute după modernizarea căii de rulare din cartierele Iașului. Încă din data de 3 august 2021, inginerii CTP erau în stațiile de tramvai din zona Gării, unde măsurau de zor peroanele, pentru a vedea cum pot fi aduse la nivelul noilor mijloace de transport.

În momentul de față se fac modificări pentru ca noile tramvaie să poată intra fără probleme în stații. Conform responsabililor, lucrările se vor finaliza curând.

„Trebuie pregătiți unii pași pentru instruirea oamenilor, pentru mentenanță și alte chestiuni. Nu sunt alte probleme. Totul ține de măsurători. Sunt tramvaie cu podea joasă, sunt mai late și trebuie să ne adaptăm. Stațiile au fost făcute pentru tramvaiele care circulă acum în oraș. Noi măsurăm peroanele pentru a le aduce la noile standarde. Acum facem o evaluare și, unde măsurătorile cer, se vor adapta pentru noile tramvaie”, a spus Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *