Prima pagină » National » Bărbat condamnat pentru trafic de droguri, depistat la controlul de frontieră Albița
Bărbat condamnat pentru trafic de droguri, depistat la controlul de frontieră Albița

Bărbat condamnat pentru trafic de droguri, depistat la controlul de frontieră Albița

31 ian. 2022, 14:19,
BZI.ro, în National

În această dimineață, 31 ianuarie 2022, în urma efectuării formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Albița au reţinut un bărbat căutat de autorităţile din Republica Moldova în urma săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri.

S-a constatat că pe numele bărbatului există o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de autorităţile judecătoreşti din R. Moldova.

Polițiștii de la Frontiera Albița au prins un bărbat căutat pentru trafic de droguri

Purtătorul de cuvânt din cadrul S.T.P.F. Vaslui, subcomisarul de poliţie Irina Mirica a făcut o serie de declarații cu privire la cazul bărbatului căutat pentru trafic de droguri.

„Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova căutat de autorităţi, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de doi ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri”, a declarat Irina Mirica, purtător de cuvânt STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut în această dimineaţă în urma efectuării formalităţilor de control necesare trecerii frontierei un pasager de 38 de ani, din Republica Moldova.

„În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 38 de ani”, a mai spus sursa citată.

Mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri

În urma efectuării controlului asupra bărbatului de 38 de ani din Republica Moldova, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat că pe urmele acestuia se află deja un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de autorităţile din R. Moldova, în urma săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului există o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de doi ani şi 6 luni, emis de autorităţile judecătoreşti din R. Moldova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.
Persoana în cauză a fost preluată de o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a mai precizat Irina Mirica.

Un deejay ieșean şi iubita lui, condamnaţi din cauza drogurilor

Tot pe fondul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri, săptămâna trecută, un deejay din Iaşi şi iubita lui au fost condamnaţi pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu. Procesul celor doi tineri a început anul trecut, mai exact în data de 3 martie 2021.

În urma perchezițiilor efectuate, deejay-ul Vlad Marian Pleșoianu și Sabina Cercel, au fost ridicați și duși la audieri. De asemenea, oamenii legii au afirmat că au fost găsite mai multe cantități de canabis, cât și alte substanțe interzise.

Vlad Pleșoianu şi Sabina Cercel au fost condamnaţi la 2 ani şi 6 luni de închisoare, respectiv 3 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare.

„Instanţa îi impune inculpatului Vlad Pleşoianu obligaţia de a urma un program de dezintoxicare, dar şi obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 80 de zile, la Consiliul Local al comunei Bârnova sau la Primăria comunei Bârnova. De asemenea, instanţa dispune confiscarea specială a produselor susceptibile a avea efecte psihoactive (MDMA şi canabis)”, au afirmat magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi.

De remarcat este faptul că sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în instanță.

Deejay-ul ieșean Vlad Pleșoianu și prietena lui, Sabina Cercel, au intrat în vizorul polițiștilor în urmă cu câteva luni, atunci când oamenii legii au descins în mai multe localuri. Anchetatorii au efectuat percheziții în urma unor suspiciuni de trafic de droguri.
Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *