Prima pagină » National » Bărbat arestat după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din București
Bărbat arestat după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din București

Bărbat arestat după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din București

26 aug. 2024, 18:20,
în National

Un bărbat de 48 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din Sectorul 3 al Bucureștiului. Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Conform informațiilor oferite de Poliția Capitalei și citate de News.ro, incidentul a avut loc sâmbătă, 24 august 2024, când polițiștii de la Secția 12, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reținut un bărbat de 48 de ani, suspectat de tentativă de distrugere.

Polițiștii au fost alertați prin numărul de urgență 112 despre un incendiu de vegetație uscată într-o zonă din Parcul IOR. Incendiul a fost rapid localizat și stins.

Investigațiile au arătat că, în jurul orei 00:30, imediat după izbucnirea incendiului, doi martori au observat o persoană ieșind din zona afectată. Poliția a identificat și reținut în apropiere un bărbat cunoscut pentru antecedente infracționale similare, care este suspectat că ar fi provocat incendiul.

Bărbatul a fost dus la audieri, iar pe baza dovezilor, a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbat arestat după ce a violat o fetiță de șase ani

Într-un caz separat, un bărbat de 63 de ani din Tulcea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a violat o fetiță de șase ani. Incidentul s-a petrecut vinerea trecută, când bărbatul a ademenit copila în locuința sa, promițându-i piersici. Potrivit procurorilor, acesta a profitat de vârsta mică a victimei și de poziția de intimidare pe care a adoptat-o, comițând astfel infracțiunea de viol.

Conform Raportului Inspecției Judiciare, în 2021 au fost raportate peste 18.000 de cazuri de abuzuri sexuale împotriva minorilor la nivel național, dintre care peste 12.000 au fost clasate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *