Prima pagină » Titlurile zilei » Banii sifonați de primarul din Ciurea pleacă pe studii de fezabilitate! Din buzunarele localnicilor, Cătălin Lupu plătește sute de mii de lei unei firme din Iași

Banii sifonați de primarul din Ciurea pleacă pe studii de fezabilitate! Din buzunarele localnicilor, Cătălin Lupu plătește sute de mii de lei unei firme din Iași

16 nov. 2022, 02:00, 13 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Primarul comunei ieșene Ciurea, Cătălin Lupu, are un favorit când vine vorba despre întocmirea studiilor de fezabilitate. Trei proceduri de achiziție directă ce au fost urcate pe platforma S.E.A.P în vederea întocmirii unor studii de fezabilitate au fost acceptate instant. Banii sifonați de primarul din Ciurea se duc doar pe studii de fezabilitate

S.C. SEPRIS SRL este o firmă ieșeană administrată de Ioan Tănăsele, ce se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică, societatea întocmind studii de fezabilitate pentru comuna Ciurea. În 2018, conform platformei de achiziții publice S.E.A.P., într-o singură zi, edilul din comuna Ciurea a acceptat trei oferte trase la indigo, fiecare costând bugetul local câte 40.000 de lei, fără TVA. Practic, în nici 24 de ore, pentru câteva hârtii întocmite cu copy/paste, comuna Ciurea a sărăcit cu 120 de mii de lei, fără TVA.

Captura de ecran de pe platforma S.E.A.P cu 3 dintre ofertele acceptate ale societatii lui Ioan Tanasele

Trei oferte identice depuse de societatea condusă de Ioan Tănăsele, acceptate în aceeași zi

Banii sifonați de primarul din Ciurea își găsesc loc în conturile lui Ioan Tănăsele

Sediul primariei comunei Ciurea

În primăria Ciurea, edilul se joacă cu banii din buget. În 2020 au zburat către firma Sepris SRL peste 158 de mii de lei fără TVA

Societatea condusă de Ioan Tănăsele are succes în județul Iași. Numai în 2018, omul de afaceri a încasat din bugetele locale ale unor primării din Iași peste 148 de mii de lei, fără TVA, din care 120 de mii de lei sunt doar din bugetul local al comunei ieșene Ciurea.

Primarul comunei, Cătălin Lupu, nu se uită la bani când vine vorba despre localitatea pe care o conduce, după ce a plătit 80.000 de euro pe un grup sanitar. Acesta se poate mândri acum și cu studii de fezabilitate pe care plătește sute de mii de lei din bugetul local. Banii sifonați de edilul din Ciurea ajung în conturile lui Ioan Tănăsele.

În 2020, pentru asistență tehnică și un studiu de fezabilitate, Sepris SRL a încasat din buzunarele localnicilor comunei Ciurea nu mai puțin de 158 de mii de lei, fără TVA, cu ajutorul primarului Cătălin Lupu, conform platformei de achiziții publice S.E.A.P. În câțiva ani, firma condusă de Ioan Tănăsele a ajuns să se bucure de un real succes, încasând din bugetele primăriilor peste 650 de mii de lei, fără TVA.

Un creion si o riglă asezate pe o plansă

Studii de fezabilitate de zeci de mii de lei sunt oferite de Sepris SRL către primăriile din Iași

Încă de la înființare, Sepris SRL a înregistrat un profit uriaș, dar fără vreun angajat

Înființată din 2016, firma condusă de Ioan Tănăsele a înregistrat încă din primul an un profit de peste 88 de mii de lei și o cifră de afaceri de peste 130 de mii de lei, fără să aibă vreun angajat. În 2017, cifra de afaceri a urcat la peste 374 de mii de lei, iar profitul a trecut de 250 de mii de lei, fără a avea vreun angajat.

În 2021, Sepris SRL a încheiat contracte cu mai multe primării din județ, ce însumează o valoare de 205 mii de lei, fără TVA, ajungând la o cifră de afaceri de peste 500 de mii de lei și un profit de 375 de mii de lei, cu doar trei angajați.

În comuna ieșeană Țibănești, Sepris SRL se poate lăuda cu șapte contracte ce au o valoare totală de peste 166 de mii de lei, fără TVA, pentru servicii de expertiză tehnică și proiectare. Ofertele lui Ioan Tănăsele au fost și aici acceptate imediat.

De la înființare și până în prezent, societatea favorită a edilului din Ciurea s-a bucurat de un real succes. Cifrele par să explodeze, iar contractele se semnează pe bandă rulantă.

Ioan Tănăsele a uitat de colaborarea dintre Sepris SRL și comuna Ciurea

Captura de ecran de pe platforma Lista Firme cu situatia financiara a firmei Sepris SRL

Încă de la înființare, Sepris S.R.L. a înregistrat o cifră de afaceri uriașă și un profit considerabil fără să aibă vreun angajat

Administratorul societății S.C. Sepris SRL, întrebat de reporterii BZI dacă s-a întâlnit cu edilul comunei Ciurea la negocieri înainte de depunerea ofertelor, a devenit brusc amnezic.

„Nu știu despre ce vorbiți“, a transmis sec Ioan Tănăsele.

Reporterii BZI au încercat să îi amintească afaceristului despre contractele încheiate pentru prestarea serviciilor de fezabilitate, însă fără succes.

„Nu știu! Nu îmi aduc aminte! Produsele se achiziționează din S.E.A.P, sunt în S.E.A.P, produse de catalog, de acolo se achiziționează! Mă scuzați, sunt la volan, nu pot vorbi“, s-a limitat să adauge Ioan Tănăsele.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu, însă acesta nu a putut fi contactat.

Așadar, banii sifonați de primarul din Ciurea ajung ușor în conturile societății conduse de Ioan Tănăsele, societate ce are puțini angajați și profituri uriașe, dar care uită de colaborările pe care le-a avut. Edilul din Ciurea se joacă după bunul plac cu banii locuitorilor comunei pe care o conduce. După ce a aruncat bani europeni pe imprimante de lux, acesta aruncă acum cu sume uriașe pe studii de fezabilitate.

Comentarii
  • Un golan care își bate joc de aceasta comună

  • Da,un golan pesedist care nu e in stare sa asfalteze un capat de stada de pe Str.CORTEZ din Hlincea .Nu e in stare nici sa asigure transport cu microbuz la oras.
    Rusine !

  • Ivanescu Gheorghe

    Dacă și Tănăsele ăsta mai e afacerist…

  • SEPRIS e aparuta dupa ce Tanasele a inchis TANAS PROIECT (proble cu justitia a incercat sa-si piarda urma)….face proiectare cu aceasta primarie de 10 ani….toate studiile sunt facute cu el…….baiatul e generos…da….Este slab-slab traieste doar de pe urma a 2 primarii Ciurea si Tibanesti…le ia banii primarilor si ii lasa cu maculatura frumoasa de pus in biblioteca

  • Baaa va distrus fotografu asta treziți-vă o familie de nebuni ginersu pedofil asta hot votați lupu sălbatic :))))

  • Asta trebuia inchis de mult. Se pare ca imparte cu cineva…odata cu sedition Primariei a ridicat o casa si pentru fiica sa.

  • javara de la urbanism de la primaria Ciurea, CATALINA DOROBAT ii da lui Tanasele proiectele de casa care se fac in comuna sa le faca el documentatiile de avizare…daca nu le face cu el oamenii primesc piedici si nu vad autorizatia…..si binenteles Tanasele cotizeaza la Dorobat…a se verifica ca stiu sigur aceasata increngatura. de asta primarul il iubeste pe tzaranul asta de Tanasele venit din fundul curtii de la Dersca de linga Dorohoi.

  • Bunăstarea Lumii

    E singurul primar din tara care face studii de fezabilitate anual? Cautati si primăriile PNL iste….asa fac toții…

  • O stire de toata jena si comentarii la fel, mi-am pierdut timpul sa o citesc, o poza cu unul si un text cu altul, au gasit cateva achizitii de 4 ani in urma, ca si cum au fost ieri si au facut o stire senzationala platita de un USR-ist, cred ca este copy paste de ieri, ne-am cam saturat de gazetari din astia care vor sa obtina foloase personale la firme personale pe spinarea altora!

  • Ce mai firma, cu trei SF-uri in 2018, o stire mai serioasa nu aveti, altceva nu mai gasiti sa scrieti de Lupu, ceva mai de actualitate, maine, poimane o sa scrieti ce facea in copilarie!

  • Pai da. Străzi din 2013 sa nu mai zic de cele vechi neasfaltate și fără iluminat public, iar băieții smecheri, dezvoltatori, au iluminat public înainte sa fie vreun proprietar, ca de au plătit ani de zile impozit la primărie. Dl primar e de pușcărie, dacă e sa îl verifice cineva, oricine. Fura și ala de la Miroslava, dar acolo se asfaltează și canalizează orice calat de uliță.

  • Si dna contabila sau ce o mai fi …doamna purcicuta…la care ajungi daca vrei sa ti faci o casa….e o MAREEEEEE NESIMTITAAA….plina de ea si cu o aroganta de n ai mai vazut…de zici ca ea e primarul….comunei….doamna de la etajul 1 a 3 a usa pe dreapta…aia cat scroafa…

  • Buna BZI , de ce nu scrieți de toate rudel primarului care lucrează în posturi cheie,. Soția , fica , fina , finu etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *