Prima pagină » Actualitate » Banii de pe tichetele sociale expiră. Pot fi folosiți doar o perioadă de timp

Banii de pe tichetele sociale expiră. Pot fi folosiți doar o perioadă de timp

08 aug. 2022, 09:18, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Tichetele sociale au început a fi acordate persoanelor aflate în situaţii dificile, dar banii de pe acestea vor expira, anunță oficialii. Așadar, persoanele care nu folosesc tichetele la timp se pot trezi că nu le mai pot folosi deloc.

Voucherele de 50 de euro sunt acordate sub formă de carduri care pot fi folosite în mai multe magazine din România, dar și în unele restaurante.

Banii de pe tichetele sociale expiră

Tichetele sociale au început a fi acordate de pe data de 1 iunie românilor cu venituri mici, dar banii aflați pe acestea expiră, avertizează autoritățile. După ce autoritățile încarcă aceste cârduri, utilizatorii pot folosi banii de pe ele pentru o perioadă de maxim 12 luni de la data alimentării:

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Tichetele sociale disponibile pe suport electronic (card) au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială său risc de sărăcie. , informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În total sunt peste 2,5 milioane de cetățeni români care au primit voucherele sociale în valoare de 250 de lei. Acestea pot fi folosite în restaurante și în supermarketuri. Casele de marcat accepta plata contactless de la prima tranzacție. Totuşi, există şi o veste proastă pentru cei care doresc banii cash. Nu pot fi retrași bani de la niciun bancomat folosind acest tip ce card. O altă precizare este faptul că statul s-a mișcat destul de greu în implementarea acordării acestor vouchere. Recent, ministrul Muncii a afirmat faptul că acest tip de ajutor social nu va fi singurul pe care Guvernul României îl va acorda. Concret, Executivul se gândește la alte scheme de ajutor în special pentru pensionari dar și pentru românii cu venituri care au de suferit de pe urma crizei economice.

Românii săraci pot mânca la restaurante de lux cu voucherele sociale

Una peste alta, există şi un paradox în tot acest context. Pe lista entităţilor care acceptă plată cu voucherele sociale se regăsesc şi restaurante de lux care în mod normal sunt inaccesibile celor care au venituri mici. Așadar, BZI.RO a făcut o listă cu astfel de restaurante, iar cei interesați pot mânca platouri grill la prețul de 190 de lei. Pentru cei mai pretenţioşi, există alimente mult mai calitative. De exemplu 100 de grame de somon la cuptor costă 14 lei, iar un mușchi de vită la grill costă 60 de lei.  Pentru că viața din România este una amară, regăsim înscrise în schema de ajutor dată de Guvern mai multe cofetării care, conform unor căutări, nu practică cele mai mici prețuri. Aceste prețuri sunt se regăsesc în mai multe restaurante de lux din Iași.

Situația este una generală și se regăsește și în marile orașe cum ar fi București, Cluj, Timișoara sau Constanța. Vom vedea dacă banii de pe tichetele sociale acordate de statul român pentru cei cu venituri mici vor fi cheltuiți înainte de termen și dacă vor fi cheltuiți conform recomandărilor oferite de oficialități. Menționăm că aceste carduri vor fi încărcate odată la 2 luni.

Comentarii
  • Si de unde sa mai aiba bani Statul Mafiot Roman sa trimita in tara Satanei Ucraina, ca acolo sunt shefii tradatorilor criminali care conduc aceasta colonie numita Romanica, si acest popor de IDIOTI ?

    Pensionarii cu pensii mici trebuie lichidati cu 5G si vaccinurile ucigase ca sa faca economie la buget, sa aiba Criminalii de unde fura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *