Prima pagină » Local » Bani pentru Politehnica Iași de la Consiliul Local. Două milioane euro vor ajunge la clubul din Copou
Bani pentru Politehnica Iași de la Consiliul Local. Două milioane euro vor ajunge la clubul din Copou

Bani pentru Politehnica Iași de la Consiliul Local. Două milioane euro vor ajunge la clubul din Copou

26 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Clubul de fotbal Politehnica Iași va primi bani de la Consiliul Local pentru activitatea din anul 2022. Proiectul de hotârâre va fi discutat de plenul CL la începutul săptămânii viitoare, pe ordinea de zi fiind și alte propuneri de finanțare la alte sporturi

Clubul de fotbal Politehnica Iași ar urma să primească un nou sprijin financiar de la autoritatea locală a orașului. Discuțiile vor fi analizate la ședința de Consiliu Local ce va avea loc luni, 28 februarie 2022, la Palatul Roznovanu. De altfel, la ședința de săptămâna viitoare vor fi discutate și alte proiecte de hotărâre. Consilierii locali vor analiza, inclusiv, propunerile de buget de la societățile subordonate ale Primăriei Iași.

Bani pentru Politehnica Iași prin Consiliul Local

Un astfel de proiect de hotârâre este legat de finanțarea Asociației ”Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași”. În acest caz, Consiliul Local va lua în calcul alocarea a 9,7 milioane de lei (2 milioane de euro), fonduri destinate perioadei martie-noiembrie 2022. Suma ar urma să acopere nevoile clubului fanion din dealul Copoului pentru sezonul competițional în curs, dar și pentru debutul stagiunii viitoare. Nu este pentru prima oară când echipa de fotbal primește fonduri de la municipalitate în urma votului din Consiliul Local.

Bani pentru sporturile din Municipiul Iași

În plus, autoritatea locală va mai aloca și alte fonduri pentru sportul din Municipiul Iași. Astfel, pentru fotbalul juvenil se vor aloca 14 mii de lei, pentru rugby masculin se vor aloca 800 de mii de lei, iar pentru handbal masculin se vor aloca 100 de mii de lei. Pentru handbal feminin se vor aloca 200 de mii de lei din bugetul Clubului Sportiv Municipal Iași 2020, iar pentru Baschet masculin se vor aloca 150 de mii de lei. Pentru susținerea competiției internaționale de box ”Centura Moldovei”, se vor aloca 150 de mii de lei. Pentru suținerea ramurilor de Judo și de Gimnastică Ritmică se vor aloca 100 de mii de lei. La proiectul ”Geanta de sport a tânărului ieșean” se vor aloca 200 de mii de lei. În ultima perioadă, municipalitata a locat fonduri și pentru demararea construirii unor săli de sport în Iași ().

Bani pentru sportul afectat de pandemia Covid-19

Municipalitatea a arătat și cum s-a ajuns ca să finanțeze sportul din Iași, afectat de pandemia de Covid-19.

”Municipiului Iași este implicat în fiecare an în susținerea activităților cluburilor sportive care promovează Iașui la nivel local, regional, național și internațional. În contextul actual al izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus, instituirea stării de urgență, apoi a stării de alertă, prelungită succesiv pe perioade de 30 zile, au dus, ca și în alte domenii, la reglementarea activităților structurilor sportive, de la cele de activitate fizică, până la cele competiționale, pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială și a prevenirii contaminării cu noul coronavirus. La fel ca în alte domenii, sportul de performanșă a fost afectat de pandemie, ceea ce a afectat drepturile de natură fiannciară ale cluburilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Situația banilor pentru Politehnica Iași a stârnit destule polemici în Consiliul Local, în ultima perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *