Prima pagină » Local » Bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, la Iași! Procurorii au intrat pe fir și au falimentat „afacerea”!
Bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, la Iași! Procurorii au intrat pe fir și au falimentat „afacerea”!

Bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, la Iași! Procurorii au intrat pe fir și au falimentat „afacerea”!

08 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Prin combinații cu certificate de handicap s-a dorit obținerea de bani grei. Numai că procurorii ieșeni nu au fost de acord și au distrus „afacerea”. Acum, 3 ieșence, Eugenia Daniela Huțanu, Maria Roman și Alina Panaitescu, au fost pedepsite definitive de magistrați pentru că ar fi traficat și, respectiv, cumpărat influență.

Bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, la Iași! Procurorii au intrat pe fir și au falimentat „afacerea”! Acum, 3 ieșence, Eugenia Daniela Huțanu, Maria Roman și Alina Panaitescu, au fost pedepsite definitiv de magistrați pentru că ar fi traficat și, respectiv, cumpărat influență.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatele Eugenia Daniela Huțanu și Alina Panaitescu (fostă Harip). Definitivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, la Iași

Amintim că, inițial, Tribunalul Iași a condamnat-o pe Eugenia Daniela Huțanu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență. În același dosar, magistrații le-au condamnat pe Maria Roman și Alina Panaitescu la câte 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

Procesul ieșencelor Eugenia Daniela Huțanu, Maria Roman și Alina Panaitescu a început pe 6 martie 2019. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a Danielei Eugenia Huțanu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (4 acte materiale). În același dosar, anchetatorii au dispus trimiterea în fața instanței a Alinei Panaitescu (fostă Harip), dar și a Mariei Roman, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Eugenia Daniela Huțanu, Maria Roman și Alina Panaitescu, acuzate în același dosar

Anchetatorii au afirmat că, în intervalul martie 2012 – aprilie 2013, Daniela Huțanu ar fi cerut și primit de la E.C., M.R., A.P. și N.R. sumele de 500 de lei, 300 de lei, 1.100 de lei și, respectiv, 600 de lei, în scopul obținerii unor certificate de încadrare în grad de handicap, afirmând și lăsând să se înțeleagă că va interveni pe lângă funcționarii competenți din cadrul Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Iași, în scopul obținerii acestor certificate fără evaluare.

„La începutul anului 2013, inculpata Maria Roman i-a dat suma de 300 de lei inculpatei Eugenia Daniela Huțanu, care se prevala de influența pe care o avea asupra membrilor Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Iași, pentru ca ea să intervină și să-i determine pe aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să elibereze un certificat de încadrare în grad de handicap pentru sine”, au menționat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acestora, în perioada octombrie – decembrie 2012, Alina Panaitescu i-ar fi dat suma de 1.100 de lei Danielei Huțanu, care se prevala de influența pe care o avea asupra membrilor Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Iași.

„Scopul era ca această inculpată să intervină și să-i determine pe membrii Comisiei, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să elibereze un certificat de handicap de gradul II pentru V.G.”, au încheiat oamenii legii.

Acum, afacerea cu bani grei, obținuți prin combinații cu certificate de handicap, a fost destructurată la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`