Prima pagină » National » Băncile au transmis un semnal puternic după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare
Băncile au transmis un semnal puternic după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare

Băncile au transmis un semnal puternic după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare

09 iul. 2021, 13:52,
George Cristian în National

Pare că băncile din România sunt nemulţumite de decizia premierului Florin Cîțu care l-a remaniat pe Alexandru Năzare. Așadar, băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive organizată de Ministerul de Finanţe care a împrumutat 296,3 milioane de lei.

Gestul făcut de băncile din România este văzut de specialişti ca un semnal negativ pentru că Alexandru Năzare a fost remaniat din funcţie. Altfel spus, vă aducem aminte faptul că premierul României a decis să îl remanieze pe ministrul de Finanţe.

Băncile din România nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive organizată de Ministerul de Finanţe

Altfel spus, specialiştii au interpretat neparticiparea băncilor ca un semnal că nu le convine faptul că ministrul de Finanţe, Alexandru Năzare a fost remaniat de premierul Florin Cîțu

Conform BNR, MF a împrumutat, joi, 296,3 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 79 luni, la un randament mediu de 3,08% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 434,3 milioane de lei. Vineri era programată o licitaţie suplimentară prin care statul intenţiona să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe

Premierul Florin Cîțu a anunţat, în cursul zilei de ieri, că a luat decizia de a-l remania pe ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare. Decizia a iscat mai multe controverse pentru că Ludovic Orban susţine că demiterea acestuia a fost una subiectivă bazată mai mult pe argumente politice.

Alexandru Năzare nu s-a situat în nicio tabără la alegerile interne din PNL iar acest lucru ar fi fost un motiv pentru care a plecat de la ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu este cel mai nehotărât premier! Ieri a numit un secretar de stat azi l-a demis

Decizia de revocare a lui Cosmin Constantin Baciu a apărut în ziua de vineri în Monitorul Oficial, premierul Florin Cîțu semnând ordinul. Baciu a fost numit cu doar o zi în urmă pe poziţia de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Gestul făcut de premier este unul destul de controversat şi nu este primul de acest fel.

În urmă cu câteva zile, mai exact pe data de 24 iunie, un alt eveniment a avut loc, de această dată în Ministerul Cercetării. Secretarul de stat Marian Murguleț a fost eliberat din funcţie la doar o zi după ce a fost numit. Surse politice au declarat că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *