Prima pagină » International » Banca Mondială oferă un sprijin financiar de 1,5 miliarde de dolari Ucrainei
Banca Mondială oferă un sprijin financiar de 1,5 miliarde de dolari Ucrainei

Banca Mondială oferă un sprijin financiar de 1,5 miliarde de dolari Ucrainei

12 apr. 2022, 22:32,
în International

Banca Mondială are de gând să ofere un sprijin financiar Ucrainei în valoare de 1.5 miliarde de dolari în scopul ajutorării pentru menținerea serviciilor esențiale, în timp ce țara se luptă cu invazia rușilor.

Banca a transmis că fondurile urmează să fie folosite pentru a susține continuarea serviciilor guvernamentale cheie, incluzând salariile angajaților din spitale, pensiile pentru persoanele în vârstă, precum și programele sociale pentru persoanele vulnerabile.

Fondurile vin în completarea finanțării de urgență anterioară

Banca Mondială a pregătit deja finanțarea de urgență în valoare de 944 de milioane de dolari, iar instituția a transmis astăzi că pregătește noi fonduri pentru a putea ajuta serviciile guvernamentale esențiale să continue să funcționeze în timpul războiului.

Finanțarea proiectelor de investiții, în valoare de 1,5 miliarde de dolari include sprijin de 1 miliard de dolari prin filiala Asociației Internaționale de Dezvoltare, precum și finanțare de 472 de milioane de dolari garantate de divizia International Bank for Reconstruction and Development.

Discursul președintelui Băncii Mondiale

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a susținut astăzi, 12 aprilie, un discurs în Polonia, în cadrul căruia a declarat că organizația furnizează un capital de lucru imediat pentru companiile care furnizează Ucrainei provizii critice.

„Lucrăm pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni în timp ce își planifică întoarcerea acasă, pentru a ajuta comunitățile gazdă pe măsură ce absorb ucrainenii și pentru a ajuta milioanele de persoane strămutate din Ucraina care și-au pierdut casele și mijloacele de trai”, a declarat David Malpass, potrivit publicației The Guardian.

Malpass s-a întâlnit cu Zelenski înainte de izbucnirea războiului

David Malpass, președintele Băncii Mondiale, s-a întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la München pe 19 februarie, cu câteva zile înainte de izbucnirea războiului. Acesta declara, la momentul respectiv, că banca este „gata să ajute Ucraina la reconstrucție atunci când va veni momentul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *