Prima pagină » Coronavirus » Banca Mondială cheltuie 12 miliarde de dolari pentru vaccinul împotriva Covid-19

Banca Mondială cheltuie 12 miliarde de dolari pentru vaccinul împotriva Covid-19

14 oct. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Consiliul de Administraţie al Băncii Mondiale a anunțat un plan de ajutoare de 12 miliarde de dolari pentru a garanta ţărilor în curs de dezvoltare accesul rapid la vaccinuri când vor fi disponibile, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de AFP.

Suma va fi folsoită pentru finanţarea achiziţionării şi distribuţiei de vaccinuri, teste şi tratamente COVID-19 pentru cetăţenii lor.

Finanţarea ar putea permite vaccinarea a până la un miliard de persoane.

Ajutoare de la Banca Mondială de peste 160 de miliarde de dolari

Banca Mondială intenţionează să trimită un semnal cercetării şi industriei farmaceutice că cetăţenii din ţările în curs de dezvoltare trebuie să aibă şi ei acces la vaccinuri COVID-19 sigure şi eficiente.

În plus, Banca Mondială va aduce un sprijin tehnic pentru a pregăti ţările în curs de dezvoltare pentru utilizarea pe scară largă a vaccinurilor, în coordonare cu partenerii internaţionali.

Această finanţare face parte dintr-un pachet de ajutorare iniţiat de Banca Mondială cu o valoare de până la 160 de miliarde de dolari până în iunie 2021 pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, a mai precizat instituţia de la Washington.

„Accesul la vaccinuri sigure şi eficiente şi la sisteme de distribuţie întărite este esenţial pentru modificarea cursului pandemiei şi ajutorarea ţărilor confruntate cu un impact economic şi bugetar catastrofal să meargă spre o recuperare rezilientă”, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

David Malpass: „Un vaccin COVID-19 „eficient şi sigur” este fundamental“

Aprobarea era aşteptată pentru că el a dezvăluit acest proiect la sfârşitul lui septembrie. David Malpass a spus la acea dată că un vaccin COVID-19 „eficient şi sigur” este fundamental pentru ca lumea să se poată redeschide în deplină siguranţă.

În contextul în care vaccinurile nu sunt comercializate încă, el a subliniat într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro necesitatea de a anticipa, „pentru că procesul de distribuţie a unui vaccin este complex”.

David Malpass a subliniat experienţa „solidă” a Băncii Mondiale în domeniul programelor de vaccinare, cu poliomielita, rujeola sau în domeniul gestionării unei crize cum a fost în cazul Ebola.

Raed Arafat explică cum va fi distribuit vaccinul anti-Covid-19: „Este o problemă de siguranță națională“

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, explică cum va fi distribuit vaccinul anti-Covid-19. Raed Arafat a declarat că autoritățile fac pregătiri pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-Covid.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Este posibil ca România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri“

Referitor la evoluția epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *