Prima pagină » Turism » Info Turism » Banatul Montan: Prima statiune lacustra din Romania – FOTO

Banatul Montan: Prima statiune lacustra din Romania – FOTO

11 feb. 2014, 10:28,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:20609;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Pe Clisura Dunarii, de la satul traditional banatean din Sichevita, dupa numai 12 km, se poate ajunge la viitorul sat banatean din Berzasca. Ceea ce la un moment dat este lasat in urma poate deveni o oportunitate unica de relansare a turismului in zona.
Proiectul european Dreptul la Dunare
 
Prin proiectul european „Dreptul la Dunare”, Berzasca va deveni una dintre cele mai atractive localitati turistice din Banatul Montan. Este locul unde turistii vor putea trai intr-un „Sat lacustru” din Golful Berzasca. Daca in Dubai exista o insula artificiala in forma de palmier, la Berzasca veti vedea un sat lacustru in forma de iaht. Totul este doar pentru relaxare si odihna pe frumoasa Dunare Galbena, asa cum sunt apele fluviului pe Clisura Dunarii.

Vezi si Zone ocrotite in Delta Dunarii 

Vor fi doua insule de vis, Egreta si Pelicanul, cu 30 de casute rustice de vacanta suspendate pe piloni deasupra apei. Fiecare casuta-bungalou va avea un living cu terasa de unde se poate privi Dunarea, un loc de servit masa, cu „fructe clisurene” si bautura la gheata, si un dormitor cu cristale si flori de mina pentru cristaloterapie.
Casute lacustre pe Dunare
 
Casutele lacustre vor fi legate prin faleze suspendate si vor avea acces la Dunare prin asa-zisele pontoane pentru pescari si pentru cei care vor sa se plimbe cu ambarcatiunile de agrement: barci cu motor sau iahturi. Clubul de iaht va oferi sansa unica a jocurilor extreme pe Dunare, fara a atinge mediul din jur. Suntem doar in Parcul Natural Portile de Fier. Satul lacustru va fi legat printr-o faleza la Dunare, cu alee pietonala si pista pentru biciclisti pana la noul port turistic ce va fi deschis la Drencova.

Vezi si Perla de pe Dunare: Insula Margareta din Budapesta – FOTO 

Prima statiune lacustra din Romania va atrage atentia turistilor romani si straini prin modul aparte in care va fi pus in valoare potentialul natural si multicultural al zonei. Plimbarea pe malul Dunarii va atrage odata cu intrarea in satul lacustru. Din punctul de belvedere situat pe luciul apei, defileul se vede in toata splendoarea lui. Este loc ideal pentru pescuit, lectura, odihna, fotografii sau pur si simplu de contemplare a frumusetii peisajului.
De pe faleza noului sat lacustru, Festivalul de Muzica Usoara „Ritmuri pentru Mileniul III”, organizat la Berzasca din anul 1998, va prinde faima unui festival international, iar trenuletul ii va duce pe turisti pe valea raului Berzasca, sa cunoasca frumusetea Muntilor Almajului. Cei pasionati de istorie vor continua plimbarea pe faleza spre Drencova, pentru a medita  in fata vestigiilor cetatii medievale „Drencova”, construita ca fortificatie pe uscat si, prin cresterea apelor, ajunsa in mijlocul Dunarii.
sursa:ghiduri-turistice.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 iulie 2024
15 iulie 2024