Prima pagină » Cancan ultimă oră » Bananele bine coapte au mai multe beneficii pentru sănătate decât bananele necoapte
Bananele bine coapte au mai multe beneficii pentru sănătate decât bananele necoapte

Bananele bine coapte au mai multe beneficii pentru sănătate decât bananele necoapte

08 nov. 2019, 11:40,
în Cancan ultimă oră

Ceea ce majoritatea oamenilor nu ştiu este ca bananele bine coapte (cele cu pete negre) au mai multe beneficii pentru sănătate decât bananele necoapte (de un galben pal).

După mai multe cercetări, oamenii de ştiinţă japonezi au arătat ca bananele coapte (cele cu pete negre) sunt foarte benefice în lupta împotriva cancerului. Acest lucru se datorează faptului că ele duc o consolidare a sistemului imunitar şi creşterea celulelor albe în sânge.

Dacă mâncaţi cel puţin 2 banane coapte zilnic în termen de o lună, veţi observa modificări semnificative ale stării de sănătate:

Digestie îmbunătăţită

Bananele sunt uşor de digerat, iar acest lucru le face alegerea perfectă dacă suferiţi de constipaţie, diaree sau arsuri la stomac. În cazuri foarte rare (mai puţin de 1%), aceste fructe pot agrava simptomele de reflux de acid, dar numai pentru cei care au condiţii similare.

Controlează diabetul

Cu abundenţa de vitamina C, potasiu şi fibre, bananele sunt convertite în alimentul ideal pentru diabetici. Știm cu toţii că o dietă bogată în fibre îmbunătăţeşte nivelul de insulina. Nu ar trebui să exageraţi cu doza zilnică recomandată, deoarece acestea conţin mai multe glucide.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiacă

În combinaţie cu vitamina C, potasiu şi fibre, include vitamina B6. Astfel încât bananele se dovedesc extrem de benefice pentru inima dvs. În mod particular bananele reduc bolile cardiovasculare şi riscul de accident vascular cerebral.

Normalizează tensiunea arterială

Potasiul din banane este foarte util pentru reducerea tensiunii arteriale. De altfel, acest mineral sprijină şi echilibrul de sodiu din organism. Cei familiarizaţi cu această chestiune sunt conştienţi de faptul că organismul are nevoie de niveluri de potasiu şi de sodiu echilibrate pentru a menţine standardele tensiunii arteriale.

Îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit

Împreună cu nuci, bananele sunt perfecte pentru creier. Ele furnizează substanţele nutritive necesare potrivite pentru funcţionarea normală a neuronilor. Bananele ajută creierul să reglementeze starea de spirit şi poftă de mâncare. Promovează de asemenea funcţii cognitive importante, cum ar fi concentrarea şi memoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024