Prima pagină » Culinar » Banane prăjite după rețeta simplă. Un desert savuros, gata în doar câteva minute

Banane prăjite după rețeta simplă. Un desert savuros, gata în doar câteva minute

31 ian. 2024, 10:39,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert gustos și sănătos, putem face niște banane prăjite după rețeta simplă. Acestea vor avea o textură ușor crocantă la exterior, fină la interior și sunt recomandate și celor care se află la dietă. Iată cum poți pregăti un desert savuros, gata în doar câteva minute.

Banane prăjite după rețeta simplă

Când vine vorba de rețetele de desert de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pentru cei care vor să pregătească un desert gustos, aromat și sănătos, putem face niște banane prăjite. Acestea pot fi consumate simple, ca atare sau folosite la prepararea unor prăjituri delicioase.

Pentru savurosul desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Bananele prăjite merg servite la orice ocazie, chiar și la mesele festive. Putem folosi pentru decor frișcă, sos de ciocolată, sos de caramel sau fulgi de cocos.

Pentru iubitorii de deserturi gustoase și sănătoase putem pregăti un chec cu mere rase în aluat. Acest desert pufos va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. La fel de bine putem face și niște brioșe pufoase cu vanilie. Brioșele merg servite și dimineața alături de o cafea aromată. Brioșele pot fi făcute simple, cu ciocolată, cu fructe, cu nuci și alune, iar pentru ornat putem folosi un sos de ciocolată, un sos de caramel sau fulgi de cocos sau de ciocolată. La fel de bine putem face și niște brioșe sărate, cu legume și brânză. Acestea sunt ideale ca aperitiv. Bananele prăjite sunt savuroase, aromate și ușor de pregătit, după rețeta simplă.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru două porții de banane prăjite vom avea nevoie de 4 banane, 200 g de făină, 2 ouă, 100 ml de lapte, 100 ml de lapte bătut, 1 linguriță de praf de copt, sare, 40 g de zahăr, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 linguriță de esență de rom și ulei. Pentru decor putem folosi 100 g de ciocolată și zahăr pudră.

Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul, sarea, esențele apoi se toarnă laptele și laptele bătut. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă foarte bine. La final, vom obține o compoziție de aluat cremos. Se decojesc bananele, se taie pe lungime în două apoi pe lat. Se înmoaie bucățile de banană în aluat apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul apoi se ornează cu zahăr pudră și ciocolată topită. Bananele prăjite se servesc simple sau alături de alte delicii.

Bananele prăjite sunt delicioase, crocante și aromate. Rețeta este simplă, rafinată și poate fi adaptată după preferințe. Cu banane prăjite putem face și o prăjitură pufoasă. Pentru prăjitura cu banană și iaurt vom avea nevoie de 400 g de iaurt grecesc, 250 g de mascarpone, 50 g de zahăr pudră, 1 pliculeț de gelatină, 2 banane, o pungă cu pișcoturi, zeama de la un compot de vișine, fulgi de ciocolată pentru decor și cacao. Bananele prăjite pot fi servite și la micul dejun, simple sau cu niște clătite pufoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *