Prima pagină » Lifestyle » Diete si sanatate » Banana contine foarte multe vitamine. Iata proprietatile terapeutice
Banana contine foarte multe vitamine. Iata proprietatile terapeutice

Banana contine foarte multe vitamine. Iata proprietatile terapeutice

24 mart. 2016, 10:47,
BZI.ro, în Lifestyle
a:3:{s:7:"site_id";i:6;s:6:"old_id";i:39496;s:8:"site_url";s:16:"lifestyle.bzi.ro";}

Cele mai bune banane, dar si cele mai ocolite in magazine, la cumparare, sunt cele care au cateva pete de culoare maronie. Se spune ca numai atunci banana este cea mai bogata in vitamine si minerale.

Nu ocoli bananele, ca e pacat. Consuma-le rational, deoarece sunt gustoase,hranitoare si au o aroma care te rasfata. O banana pe zi te va ajuta sa treci mai usor prin iarna, fara sa te confrunti cu bolile specifice anotimpului.
O banana contine 620 mg de potasiu, un mineral extrem de important pentru buna functionare a inimii, a rinichilor, a sistemului muscular si a sistemului nervos. Potasiul din compozitia bananelor imbunatateste functiile inimii, iar consumul frecvent de banane ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul.

Pe langa potasiu, bananele mai au in compozitie vitamine si minerale precum sicalciu, magneziu, fisr si zinc. Vitaminele din grupul B sunt foarte bine reprezentate in banane.

Bananele sunt cunoscute si consumate de mai bine de 4.000 de ani, avand in compozitia lor o gama variata de vitamine, minerale si fibre vegetale care regleaza si ajuta digestia.

Vitamina C, de asemenea, bine reprezentata in banane, ajuta la producerea colagenului, gasit in piele, cartilaje, ligamente si tendoane, sustine sistemul imunitar si ajuta la vindecarea ranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *