Banana bread cu ovăz este un chec foarte ușor de preparat, sănătos și nutritiv, cu un miez umed și delicat, perfect pentru întreaga familie.
Dacă ești în căutarea unei opțiuni mai sănătoase pentru micul dejun sau a unei gustări pe timpul zilei, această rețetă te va cuceri cu siguranță.
Iată cum prepari banana bread cu ovăz
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 4 banane mari foarte bine coapte, de 600 grame de ovăz, de 2 ouă, de 5 linguri de zahăr, de 150 ml lapte normal sau vegetal, esență de vanilie după gust, de 6 lingurițe de scorțișoară, de 1 linguriță de praf de copt, de ½ linguriță de bicarbonat de sodiu, de puțină nucșoară și de 3 linguri de ulei de cocos sau de unt.
Se pune într-un robot de bucătărie ovăzul și se mixează până când acesta devine făină, apoi se amestecă cu scorțișoara, praful de copt, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Într-un bol se pisează bananele cu ajutorul unei furculițe în totalitate sau lăsând și câteva bucăți mai mari, pentru o textură mai deosebită. Se pun peste banane ouăle, uleiul de cocos sau untul, esența de vanilie și laptele și se omogenizează totul.
Se combină cele două compoziții și se adaugă puțină nucșoară, se omogenizează totul apoi se toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade, apoi se pune tava la copt pentru aproximativ 50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Este ideal să fie servită după ce s-a răcit complet și se poate servi simplă, cu unt, sirop de arțar sau ciocolată.
O altă rețetă mai simplă, dar la fel de delicioasă
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de 3 banane foarte bine coapte, de 2 ouă, de 500 grame de fulgi de ovăz, de 4 linguri de sirop de arțar, de 10 grame de praf de copt și de esență de vanilie după gust. Dacă nu aveți sirop de arțar, se poate înlocui cu miere, oferindu-i o aromă deosebită.
Se pun fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până când devin făină și se amestecă cu praful de copt. Într-un bol se pun bananele foarte bine coapte și se pisează cu ajutorul unei furculițe, apoi se amestecă cu ouăle, siropul de arțar și esența de vanilie până când se omogenizează.
Amestecă făina și cu compoziția de banane până când este totul omogen, apoi o poți pune într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se poate unge cu puțin unt sau făină. După ce s-a încălzit se coace pentru aproximativ 45 de minute sau până când trece testul scobitorii. Se poate servi și imediat ce este scoasă din cuptor, însă pentru un gust mai bun se recomandă servirea după răcirea completă, alături de un ceai delicios sau o cupă de înghețată.
Rețeta de banana bread cu ovăz este minunată pentru micul dejun sau ca și o gustare sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru întreaga familie.