Prima pagină » Sanatate » Balonare în sarcină. Cum să rezolvi simplu și ușor acest deranj?

Balonare în sarcină. Cum să rezolvi simplu și ușor acest deranj?

26 ian. 2023, 11:53,
în Sanatate

Viitoarele mămici suferă de balonare în sarcină precum și de alte schimbări serioase în corpul lor. Din acest motiv, aceștia pot prezenta diverse simptome care nu au fost observate înainte. Balonarea abdominală în timpul sarcinii se datorează, de obicei, presiunii pe care o exercită uterul asupra intestinelor femeii.

Cu toate acestea, medicii identifică alte câteva cauze ale unei astfel de manifestări. Pentru a înțelege de ce există balonare și cum să o rezolvi, poți cere ajutor medical. Balonarea nu indică întotdeauna o patologie gravă. Deoarece corpul unei femei în timpul sarcinii este foarte sensibil la diferite tipuri de iritanți, chiar și cele mai mici schimbări în dietă pot provoca balonare la femeile însărcinate.

Balonare în sarcină. Ce factori pot provoca manifestarea disconfortului

Factorii care pot provoca un simptom precum balonarea sunt dieta și nutriția necorespunzătoare, aportul inadecvat de lichide, precum și incapacitatea de a menține un ritm normal de somn. Multe femei suferă de acest deranj din cauza stresului și tensiunii nervoase.

Dacă și atunci când factorii predispozanți sunt eliminați sau dacă există simptome suplimentare de disconfort, trebuie consultat un medic pentru a afla cauza exactă a balonării abdominale. Medicina modernă distinge mai multe cauze posibile de balonare la femeile însărcinate. Printre acestea se numără extinderea severă a uterului, lipsa enzimelor digestive, ulcer, gastrită, pancreatită, disbacterioză intestinală sau infecții alimentare.

În timpul sarcinii timpurii, aceasta este adesea asociată cu modificări ale fondului hormonal. Nivelurile crescute de progesteron reduc tonusul muscular al tuturor organelor interne. Acest lucru duce la congestie în tractul gastrointestinal. În primul trimestru de sarcină, balonarea poate fi, de asemenea, asociată cu boli ale tractului gastro-intestinal care sunt asimptomatice.

Diagnosticul de balonare abdominală în timpul primului trimestru. Teste necesare pentru determinarea afecțiunii

Dacă apare balonarea abdominală, femeile însărcinate trebuie să consulte un obstetrician-ginecolog. Dacă este necesar, acesta vă poate trimite la un gastroenterolog. În cazul durerii abdominale în timpul sarcinii, examinarea trebuie efectuată cu mare atenție.

Pentru început, medicul efectuează o examinare externă și o palpare, în timpul căreia determină acumularea de gaze. Un diagnostic mai amănunțit poate fi realizat cu ajutorul metodelor instrumentale sau al testelor de laborator. Printre cele mai eficiente se numără ecografie abdominală, test de glicemie și colonoscopia.

Pentru a ameliora disconfortul evitați alimentele care favorizează fermentarea. Mâncați încet și în porții mici. Beți multe lichide, apă necarbogazoasă. Limitați consumul de sare și continuați să vă mișcați mult. Nu trebuie să vă sperie acest simptom.

Ce alimente să evitați pentru a scăpa de disconfortul abdominal?

Trebuie să aveți grijă să nu includeți în dieta dumneavoastră alimente care provoacă balonare. Printre acestea se numără toată varza, fasolea, sfecla roșie și strugurii. Balonarea nu pune în pericol viitorul copil, dar provoacă multe neplăceri femeilor însărcinate.

Este important să ameliorezi cât de mult posibil gazele acumulate în intestine împiedică progresia normală a alimentelor, ceea ce provoacă arsuri la stomac, eructații și un gust neplăcut în gură. În plus, gazul în cazul balonării duce la o creștere a lumenului intestinului, la care acesta reacționează cu dureri înjunghiate sau dureroase, care apar adesea sub formă de contracții.

Există medicamente care pot ajuta la reducerea senzației de balonare în sarcină. Însă, numai un medic poate prescrie medicamente. Dacă balonarea continuă să fie o problemă după ce ați folosit celelalte metode menționate mai sus, puteți cere medicului dumneavoastră o recomandare privind utilizarea medicamentelor.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Este sau nu nevoie de autorizație pentru aerul condiționat la bloc? Ce spune legea în 2025
observatornews.ro
"A murit din cauza incompetenţei". Anastasia s-a stins sub ochii părinţilor din cauza unei infecţii virale. Sora ei geamănă, la un pas să aibă aceeaşi soartă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Se schimbă legislația rutieră! Noile reglementări au fost deja anunțate
SportpeSurse
Frații Pavăl de la Dedeman au dat marea lovitură! Au plătit o avere pentru comoara din București
Playtech.ro
Ce este interzis să faci pe locul de parcare. Nici să schimbi uleiul nu e permis
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`