Multe gospodine vor să afle care este cel mai bun baiț pentru friptura de miel. La masa de Paște nu trebuie să lipsească tradiționala friptură de miel, iar pentru a obține un adevărat deliciu trebuie să ținem cont de câteva trucuri care ne vor asigura succesul culinar. Astfel, îi vom cuceri pe toți cei de la masă cu o friptură irezistibilă. Iată care sunt secretele marilor bucătari pentru un preparat fraged și savuros.
Baiț pentru friptura de miel
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat delicios la masa de Paște, ideală este friptura. Pentru aceasta trebuie să știm mai întâi care este cel mai bun baiț pentru friptura de miel și cum trebuie pregătită carnea pentru a fi fragedă, aromată și suculentă. Când vine vorba de friptura de miel, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să pregătim mai întâi un baiț aromat pentru friptura de miel. Vom avea nevoie de vin alb sec, ulei de măsline, usturoi, ceapă, mentă, cimbru, busuioc, foi de dafin, piper, boia dulce și sare.
Usturoiul și ceapa se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. La fel se procedează cu menta și cu busuiocul. După aceea, se pun toate ingredientele în vin și se amestecă foarte bine până când se omogenizează și toate aromele se întrepătrund. Se adaugă boia, sare și piper după gust și se amestecă din nou.
Friptura de miel făcută cu acest baiț va fi savuroasă, fragedă și suculentă. Pe lângă acest deliciu, putem pregăti și o garnitură pentru friptură, iar rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de preparate tradiționale putem face la mesele de sărbătoare și o friptură de iepure la cuptor. Aceasta este fragedă, sățioasă, sănătoasă și ușor de pregătit. Friptura de iepure este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.
Trucuri simple pentru un preparat gustos și rafinat
Pentru nelipsita friptură de miel de la masa de Paște nu trebuie să lipsească un baiț aromat. Cantitatea de baiț trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii. Carnea se așază într-un vas încăpător sau într-o tavă și se toarnă baițul peste carne apoi se învelește vasul cu o folie de plastic pentru a intra în carne toate aromele.
Vasul cu carne se pune la frigider și se lasă timp de 3 ore. După aceea se scoate carnea de la rece și se pune într-o tavă apoi se dă carnea de miel la cuptor. Cu siguranță vom obține o friptură de miel fragedă, suculentă, gustoasă și aromată.
De la masa de Paște nu lipsește friptura de miel, însă pentru a obține un preparat irezistibil trebuie să pregătim mai întâi un baiț aromat. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar este garantat și îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Când vine vorba de mesele festive cu cei dragi, gospodinele se întrec în tot felul de rețete care le ajută să obțină bucate delicioase și pe placul tuturor.