Prima pagină » Culinar » Baiț pentru curcan. Secretele pentru o carne fragedă și suculentă

Baiț pentru curcan. Secretele pentru o carne fragedă și suculentă

21 dec. 2022, 14:51,
BZI.ro, în Culinar

Un baiț pentru curcan păstrează beneficiile pentru sănătate ale acestei păsări dietetice. O marinată pentru curcan poate fi aromată cu diferite condimente pentru a se potrivi cu carnea curcanului. Este ușor să coaceți un curcan în cuptorul electric. Mai greu este să știți cum să faceți în așa fel încât, după o perioadă lungă de timp în cuptor, carnea să nu se usuce. Cu siguranță toate gospodinele doresc să pregătească un curcan fraged, suculent și aromat. Însă pentru a obține o astfel de carne, aceasta trebuie să fie marinată corect.

Pentru a pregăti un curcan la cuptor delicios vei avea nevoie de carne în cantitate de 6-7 kg. Pentru baiț trebuie să folosești 2 portocale, 5 căței de usturoi, 450 gr de ceapă roșie, 1 linguriță de amestec de condimente pentru pui și 3 lingurițe de sare. De asemenea, vei avea nevoie de o linguriță de piper negru proaspăt măcinat și 1-2 crenguțe de salvie. Condimente similare sunt folosite și pentru a pregăti caltaboși cu orez.

curcan  in marinata

În cazul în care produsul este crud, procesul de gătire trebuie prelungit cu încă o jumătate de oră

Baiț pentru curcan. Cum să obții o carne fragedă și aromată

Pentru curcanul în marinată de portocale, cel mai bine este să folosiți carne proaspătă de pasăre tânără. Clătiți și uscați bine în interior și în exteriorul păsării cu prosoape de hârtie. Se curăță, se taie ceapa în jumătăți de inele. După care se presează ușor cățeii de usturoi cu partea laterală a unui cuțit, se decojesc și se toacă mărunt.

Din moment ce carnea este pregătită este timpul să treceți la gătirea baițului. Spălați portocalele cu apă caldă, le puteți chiar scufunda în apă clocotită, pentru a îndepărta reziduurile ceroase. După care se taie fructele în bucăți de mărime medie, fără a le îndepărta pielița.

curcan  in marinata

Însă pentru a obține o astfel de carne, aceasta trebuie să fie marinată corect

Tăiați crenguțele de salvie cu un cuțit. Se amestecă toate ingredientele tocate. Adincă amestecați împreună portocalele, ceapa, salvia. Ulterior, toate ingredientele se condimentează cu sare și piper negru. După care se amestecă totul bine.

Cum se pune la copt pasărea? Temperatura necesară pentru a pregăti carnea de curcan

Puneți pasărea pregătită, cu pieptul în sus, pe o tavă de copt cu o grilă pe fund. După care se umple cavitatea cu masa de fructe și legume. Se pune pe deasupra curcanului sare și piper, se acoperă bine cu o folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade. La această temperatură se coace și chișca.

Primele 2 ore coacem pasărea de curte sub folie de aluminiu. Apoi se scoate, se continuă coacerea pentru încă 1,5 ore, stropind periodic curcanul cu marinată și sucul eliberat. Înainte de terminarea gătitului, verificați dacă curcanul este gata.

curcan  in marinata

Cu siguranță toate gospodinele doresc să pregătească un curcan fraged, suculent și aromat

Pentru a face acest lucru, puteți face o puncție cu un cuțit, privind transparența sucului alocat. Dacă acesta este transparent, pasărea este gata, dacă este tulbure și puțin roz, înseamnă că pasărea este încă crudă în interior.

Pentru a obține o cină delicioasă este necesar să cunoști cum să pregătești un baiț pentru curcan și cât timp acesta trebuie ținut în cuptor. În cazul în care produsul este crud, procesul de gătire trebuie prelungit cu încă o jumătate de oră. Curcanul gata preparat în marinată de portocale se scoate din cuptor și se servește cu terci. Dacă curcanul nu va fi servit imediat, poate fi acoperit cu folie de aluminiu, astfel încât să rămână cald mai mult timp.

curcan  in marinata

Pentru curcanul în marinată de portocale, cel mai bine este să folosiți carne proaspătă de pasăre tânără

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *