Prima pagină » Culinar » Baiț pentru coaste de porc la cuptor. Cum să obții un preparat care îți va încânta papilele gustative

Baiț pentru coaste de porc la cuptor. Cum să obții un preparat care îți va încânta papilele gustative

28 dec. 2023, 12:55,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un baiț pentru coaste de porc la cuptor. Baițul va oferi cărnii un plus de savoare și o aromă deosebită, dar și un aspect pe măsură. Iată cum să obții un preparat care îți va încânta papilele gustative.

Baiț pentru coaste de porc la cuptor

Dacă vrem să pregătim niște coaste de porc la cuptor, trebuie să facem mai întâi un baiț aromat. Acesta se face rapid, din tot felul de condimente și mirodenii, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu.

Coastele de porc făcute la cuptor sunt ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Baițul va face carnea mult mai aromată și mai fragedă. Coastele de porc pot fi servite și cu o garnitură gustoasă, fie o salată de legume și verdețuri proaspete, fie o porție de cartofi prăjiți sau făcuți la cuptor, ce merg de minune cu un sos de usturoi.

Baițul este gata în doar câteva minute și avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Pe lângă o porție de coaste de porc la cuptor gătite în baiț, putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta are un aspect deosebit și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă vrem să pregătim o friptură la cuptor pentru masa de Revelion, trebuie să facem mai întâi un baiț aromat pentru a obține la final o mâncare delicioasă.

Rețeta cu care vei pregăti un baiț aromat și parfumat

Pentru baițul care va frăgezi și va oferi cărnii un plus de savoare vom avea nevoie de 50 ml de ulei, 70 ml de vin roșu, 5 căței de usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, salvie, ienibahar, coriandru.

Într-un bol mare se amestecă toate ingredientele și se lasă timp de câteva minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Între timp se pregătesc coastele de porc. Acestea se porționează, se spală bine și se lasă la scurs apoi se așază carnea într-o tavă și se toarnă peste carne baițul aromat.

Se lasă carnea la marinat pentru câteva ore apoi se scoate carnea din baiț și se pune în altă tavă și se dă la cuptor. Cu siguranță coastele de porc vor fi fragede, aromate și incredibil de gustoase. Baițul se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Baițul va oferi fripturii de porc făcute la cuptor mai multă savoare, o textură aparte și un aspect deosebit. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după gust și preferințe. Baițul poate fi folosit pentru orice tip de carne, fie că este vorba de carne de porc, de pasăre sau de vită. Rețetele de baiț diferă în funcție de preparatul pe care dorim să îl facem cu carnea fragedă. Cu siguranță o porție de friptură de porc la cuptor servită cu un sos aromat sau cu o salată asortată va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *