Prima pagină » Local » Băiețelul de două luni infectat cu COVID-19 și abandonat în spital a murit! După mai bine de două săptămâni, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta nu și-a mai revenit
Băiețelul de două luni infectat cu COVID-19 și abandonat în spital a murit! După mai bine de două săptămâni, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta nu și-a mai revenit

Băiețelul de două luni infectat cu COVID-19 și abandonat în spital a murit! După mai bine de două săptămâni, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta nu și-a mai revenit

08 oct. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Bebelușul de numai două luni, abandonat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, a decedat, în ciuda eforturilor făcute de medicii ieșeni, după mai bine de două săptămâni în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Copilul a fost transferat de la Spitalul din municipiul Bacău, iar cât a stat internat la Iași, niciun membru al familiei nu s-a interesat de starea lui. Acasă îl mai așteptau alți 23 de frați

Băiețelul de două luni, transferat de la spitalul din Bacău la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a decedat. Copilul a fost internat în stare gravă, mai bine de două săptămâni, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, timp în care niciun membru al familiei nu s-a interesat de starea lui. Medicii ieșeni au făcut tot ce le-a stat în putere să îl salveze și credeau că este abandonat, deoarece nimeni nu întreba de el. Asistenții sociali din orașul Buhuși, acolo de unde este familia copilului, au o altă variantă și spun că familia lui a ținut mereu legătura cu asistentul social de la Spitalul din Bacău.

„Familia nu a putut suna la Iași, dar au ținut legătura cu asistentul social de la Bacău, iar el le transmitea detalii despre copil. Nu au avut posibilitatea să sune la Iași, dar ei chiar acum au plecat cu mașina spre Iași. S-au dus cu haine și tot ce este nevoie să scoată copilul decedat din spital”, a declarat ieri asistentul social din cadrul Primăriei Buhuși.

Amintim că bebelușul a fost internat pe data de 23 septembrie 2021

Pe data de 23 septembrie 2021 a fost transferat un bebeluș de două luni din secția infecțioase Bacău, către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Acesta a fost adus și lăsat de o bunică la spitalul din Bacău. Copilul provine dintr-o familie foarte numeroasă dintr-un cartier din orașul Buhuși, municipiul Bacău. Acasă îl mai așteptau alți 23 de frați. Din informațiile primite de reporterii „BZI”, se pare că familia bebelușului provine dintr-un cartier rău famat din orașul Buhuși și a avut numeroase conflicte cu oamenii legii. Cel mai cunoscut conflict care a cutremurat o țară înreagă a fost în anul 2002, când doi bărbați din Buhuși, urmăriți general, au fost împușcați mortal de polițiști, iar câțiva jandarmi și polițiști au fost răniți, în timpul unei acțiuni care a degenerat într-o bătaie între forțele de ordine și locuitorii cartierului țigănesc Orbic, din oraș.

„Este vorba despre o familie din cartierul Orbic, oraș Buhuși, municipiul Bacău și, într-adevăr, acolo se află numeroase familii care sunt cunoscute ca fiind extrem de violente”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Starea bebelușului a fost una foarte gravă

Nu doar că a fost abandonat de familie de mai bine de două săptămâni, și mai trist este că starea bebelușului a fost una foarte gravă, acesta fiind intubat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sf. Maria”. Medicii ieșeni au precizat că nou-născutul a avut o evoluție destul de schimbătoare după ce a ajuns la spital. Acesta a fost internat în stare gravă, pe data de 23 septembrie 2021, în aceeași zi în care a ajuns la spitalul din Bacău, însă a avut o oarecare ameliorare, dar în cea de-a 9-a zi de la internare s-a agravat și a necesitat intubare. În prezent, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași mai sunt internați trei copii infectați COVID-19, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Starea acestora este gravă, însă niciunul nu este intubat.

În 2019 a avut loc o întâmplare asemănătoare

Amintim că, în urmă cu trei ani, o fetiță de doar un an și câteva luni a fost lăsată singură la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”. Mai multe persoane au susțin că această a fost abandonată chiar de propria mamă. Fetița a rămas în grija bunicii. Mama fetiței a fost acuzată că și-a părăsit copilul în spital. Situația a fost semnalată de către ieșeni pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`