Prima pagină » Local » Băgat în arest, după ce au găsit droguri de jumătate de milion de euro!
Băgat în arest, după ce au găsit droguri de jumătate de milion de euro!

Băgat în arest, după ce au găsit droguri de jumătate de milion de euro!

16 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost arestat preventiv de judecătorii ieșeni. Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare formulată de DIICOT pe numele lui Andrei Vlad Matieș (de 34 de ani), pentru 30 de zile.

În urmă cu câteva zile, anchetatorii ieșeni l-au reținut pe individ. „În cursul acestui an, inculpatul M.A.V. a înființat o cultură de canabis pe raza județului Neamț, în vederea obținerii din aceasta, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc canabis, care urma a fi comercializat. În cursul lunii septembrie 2019, inculpatul M.A.V. a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuințele sale, aceasta fiind uscată în podul casei și pregătită în vederea comercializării”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Conform acestora, o parte din cantitatea de canabis recoltată a fost comercializată en-gros mai multor dealeri de pe raza județelor Neamț, Iași și Bacău, la prețul de 35.000 – 40.000 de lei pe kilogram.
Procurorii, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele inculpatului.

„Cu această ocazie, au fost ridicate 99,25 kg de canabis (fragmente) și 8,77 kilograme de muguri și inflorescențe, două pistoale, o pușcă, două telefoane mobile, dar și suma de 16.800 de lei”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Contravaloarea totală a drogurilor ridicate de polițiștii de combatere a criminalității organizate este estimată la 500.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024