Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Bacteriile din intestine ne modeleaza personalitatea

Bacteriile din intestine ne modeleaza personalitatea

28 ian. 2020, 07:02,
în Sanatate

Bacteriile din intestine ne modeleaza personalitatea. Importanța bacteriilor intestinale, cunoscută sub numele de microbiom, a fost una dintre temele de referinta ale studiilor din ultimii ani. S-ar putea să modeleze totul, de la riscul dumneavoastră de a dezvolta boala Parkinson până la alimentele pe care le doriți cel mai mult, dar un nou studiu merge mult mai departe, sugerând că poate fi legat de trăsăturile de personalitate, cum ar fi cât de mult vă place compania cuiva, de exemplu.

Dr. Katerina Johnson de la Universitatea Oxford a colectat probe fecale de la 655 de persoane din întreaga lume și a înregistrat frecvența diferitelor familii de bacterii. Ea a propus ca aceiași oameni să răspundă la un chestionar care le explora stilurile de viață și personalitățile, inclusiv să evalueze ceea ce psihologii numesc „cele cinci mari” trăsături.

În Human Microbiome Journal, Johnson raportează corelații între ecologia intestinului și anumite trăsături de personalitate. Natura studiului ei nu i-a permis să stabilească dacă acestea au fost rezultatul schimbării personalității ceea ce se află în partea interioară a oamenilor, a modificării intestinului creierului sau a unui al treilea factor care îi conturează pe ambii. În unele cazuri, însă, este posibil să avem o bănuială.

Bacteriile din intestine ne modeleaza personalitatea

Persoanele care au fost hrănite cu lapte de sân, ca un copil, au avut microbiomi intestinali mai diferiți decât cei crescuți pe alta formulă. „Rezultatele sugerează că alimentația sugarului poate avea consecințe pe termen lung pentru sănătatea intestinelor”, a notat Johnson într-o declarație. Oamenii cărora le place să încerce alimente noi sau să mănânce diete bogate în probiotice au, de asemenea, un număr mai mare de bacterii bune in tractul digestiv.

De asemenea, Johnson a descoperit că persoanele cu relatii sociale ample tind să aibă microbiomi mai diversificați, cea mai probabilă explicație fiind faptul că un contact strâns genereaza noi bacterii. S-ar putea să nu dorim să ne gândim prea îndeaproape la modul în care se realizează transferul, dar este adesea benefic, întrucât ecosistemele intestinale diverse sunt corelate cu o sănătate mai bună. Johnson a menționat că, în timp ce studiul ei este primul care a găsit o asocire intre sociabilitate / diversitate intestinală la oameni, același model a fost observat și la primate.

Autismul apare adesea în asociere cu probleme gastrointestinale, iar legătura a făcut obiectul multor cercetări. Mai mult, știm că bacteriile intestinale pot influența personalitatea la animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`