Prima pagină » Sanatate » Bacterie la stomac. Principale cauze pentru durere

Bacterie la stomac. Principale cauze pentru durere

21 feb. 2022, 11:11,
în Sanatate

Durerile sau arsurile pot fi provocate de către o bacterie la stomac. Afecțiunile sunt des întâlnite, motiv pentru care trebuie acordată atenție.

În cadrul gastritelor are loc o iritare a țesutului de la nivelul stomacului, sunt mai multe cauze, printre care se află și infecția bacteriană. Există un număr mare de specii de bacterii ce pot provoca diverse afecțiuni la întregul tub digestiv.

Nu se poate folosi un singur tratament, căci tratamentul poate să difere în funcție de leziunile pe care le provoacă bacteria. Similar cu îngrijitul unei plante, dacă aceasta are mucegai la rădăcină, cu cât îi dăm mai multă apă, cu atât îi facem mai rău.

barbat cu durere la stomac

Consumul de alcool poate facilita apariția de arsuri gastrice

Principale bacterii ce pot provoca leziuni

În general, aceste mici microorganisme pot fi preluate de peste tot. Dacă se intră într-o instituție publică și se pune mâna pe clanța atinsă de alte 200 de persoane, iar ulterior nu are loc igienizarea mâinilor, va crește riscul de a lua contact cu aceste bacterii, uneori vindecarea fiind problematică.

Dar, la fel există posibilitatea consumării unei cărni ce nu a fost bine gătită, mai ales cea de porc. Motiv pentru care pe lângă nivelul de igienizare a bucătăriilor din locurile în care mâncăm, trebuie să păstrăm un ochi și pe alimentele consumate, mai ales din cadrul celor de tip fast-food.

helicobacter pylori bacterie la stomac

Helicobacter pylori poate dobândi imunitate la mai multe antibiotice dacă nu este tratată corespunzător

Helicobacter pylori – Cea mai frecventă bacterie la stomac

După cum ați mai auzit din diverse surse, Helicobacter pylori este o bacterie foarte cunoscută pentru gastritele pentru care le provoacă. Deși, aceasta locuiește în tubul digestiv a multor persoane fără să producă apariția unor simptome, atunci când organismul este vulnerabil, lovește cu multă agresivitate.

Mucusul de la nivelul stomacului se subțiază, iar sentimentul de arsură devine unul foarte pronunțat. Hiperaciditatea provoacă dureri puternice și există un risc crescut de a dezvolta ulcere. Tratamentul se face, de obicei, cu 2 tipuri diferite de antibiotic. Acesta bacterie având o capacitate ce a dezvolta dese ori imunitate.

Infecție cu Clostridium dificile

În lumea bacteriilor, Clostridium, se înregistrează ca fiind una renumită pentru faptul că se poate lua frecvent din spitale. Simptomele pot fi unele ușoare, unde se prezintă cu o ușoară diaree și crampe abdominale, dar pot duce până la insuficiență renală, scaune cu sânge, vomitat frecvent, febră și chiar tahicardie.

bacterie la stomac grafica

Antibioticele luate necorespunzător pot provoca afecțiuni grave

În intestinul nostru există în jur de 100 de miliarde de bacterii pe care oamenii de știință le consideră ca fiind bune. Acestea au o relație de simbioză cu organismul, iar atunci când luăm antibiotice, numărul lor poate scădea dramatic. Un fapt foarte periculos pentru că pe lângă rolul în descompunerea resturilor nedigerate, acestea luptă și cu bacteriile ce pot să ne provoace daune.

Carnea de porc poate conține Yersinia

Chiar dacă se știe că mereu trebuie să avem grijă la carnea pe care o consumăm, multă lume este neglijentă asupra acestui fapt. Poate că în occident se consumă frecvent carnea de vită în sânge, dar acest lucru este puțin mai sigur întrucât bacteriile din această carne conțin un număr mai redus de bacterii ce pot ataca stomacul. Simptomele infecției sunt reprezentate de febră, dureri abdominale și diaree.

Escherichia coli. Bacteria oportună

O altă bacterie ce atacă frecvent stomacul și ulterior alte sisteme din organism este E. coli. Familia din care face parte este una mare, unele bacterii fiind chiar parte din flora intestinală. Aceasta poate fi luată din fructe și legume nespălate, dar orice loc ce nu este bine igienizat poate fi un potențial pericol.

copil in cavitatea uterina

Femeile însărcinate, cât și fătul, au un sistem imun mai sensibil

Persoanele ce se află în cel mai mare risc sunt cele cu sistemul imun precar sau în condiții mari de stres. Astfel, copiii, bătrânii și femeile însărcinate sunt cele mai frecvente victime. Simptomele sunt reprezentate de diaree, crampe la nivelul abdomenului și vomitat. O mică atenție trebuie acordată pentru persoanele însărcinate, căci diareea nu este un semn sau simptom al sarcinii, chiar dacă vomitatul și crampele pot apărea, medicul trebuie contactat într-un timp cât mai scurt.

Tratament pentru a distruge o bacterie la stomac

Aceste bacterii au un renume pentru capacitatea lor de a se imuniza împotriva antibioticelor, motiv pentru care nu trebuie să le administrați fără recomandarea medicului specialist. În schimb, dacă doriți, puteți să încercați să vă tratați cu plante, ceaiul de mușețel și cel de cimbru s-au dovedit a fi vrednici oponenți pentru bacterii dacă se află în stadiul de început.

copil cu durere la stomac

Copiii și bătrânii sunt cei mai predispuși în a contacta microorganisme străine

Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, consultul la un medic trebuie să fie făcut. O bacterie la stomac ce produce infecții nu trebuie tratată necorespunzător. Ceaiurile nu o vor trata, iar de la sine nu se va realiza vindecarea. Antibioticele trebuie luate conform instrucțiunilor date de medic, căci, din nou, acestea pot căpăta imunitate.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ispita Cristina Scarlevschi de la Insula Iubirii, dans la bară în parcare, chiar în toiul zilei. Trecătorii au făcut ochii mari
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
observatornews.ro
Vremea 28 iulie - 25 august 2025. Schimbare radicală; se răcește, revin ploile torenţiale și vijeliile
Playsport.ro
Un mecanic auto arată care e cea mai fiabilă marcă de mașini: 500.000 km fără...
Evz.ro
Final de lună de vis. Zodia care va fi binecuvântată
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Dan Șucu și-a făcut bagajele și a plecat de acasă! În cel mai abrupt mod a provocat divorțul de jumătatea vieții
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
Dailybusiness.ro
Florin Ristei, remarci neașteptate la adresa ispitelor de la Insula Iubirii: „8 din 10 ispite fac videochat”
RomaniaTV
Anunţ-şoc făcut de Mihaela Rădulescu după autopsia lui Felix Baumgartner: Eram SIGURĂ!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 iulie 2025
25 iulie 2025
Articole similare
Scandal uriaș la primăria Iași! Consilierii locali au blocat combinațiile primarului pentru un post de director. Mihai Chirica: „Fac eu ordine, dau cu el de pământ, că de asta sunt ales”
02:00
FOTOVIDEO Scandal uriaș la primăria Iași! Consilierii locali au blocat combinațiile primarului pentru un post de director. Mihai Chirica: „Fac eu ordine, dau cu el de pământ, că de asta sunt ales”
Un ieșean a protestat, în plenul Consiliului Local, împotriva atribuirii gratuite a unui teren pentru Parohia „Sfântul Dionisie Exiguul”
02:00
FOTO Un ieșean a protestat, în plenul Consiliului Local, împotriva atribuirii gratuite a unui teren pentru Parohia „Sfântul Dionisie Exiguul”
Evaluatorul judiciar s-a pierdut într-un zâmbet: „când râzi așa, aș fugi cu tine în lume”
02:00
Evaluatorul judiciar s-a pierdut într-un zâmbet: „când râzi așa, aș fugi cu tine în lume”
Panică într-o familie din Iași, după ce un băiețel de 5 ani a fost mușcat de un șobolan! Micuțul se juca în parc, când a fost atacat de rozătoare: „A fost internat la spital”
02:00
FOTO Panică într-o familie din Iași, după ce un băiețel de 5 ani a fost mușcat de un șobolan! Micuțul se juca în parc, când a fost atacat de rozătoare: „A fost internat la spital”
Reforma lui Ilie Bolojan care taie din privilegiile inutile! Aproape 400.000 de lei, aruncați pe indemnizațiile ATOP Iași
02:00
FOTO Reforma lui Ilie Bolojan care taie din privilegiile inutile! Aproape 400.000 de lei, aruncați pe indemnizațiile ATOP Iași
Moment copleșitor la cursul festiv de la UMF Iași! Absolvenții i-au adus un omagiu fostei secretare
02:00
FOTO Moment copleșitor la cursul festiv de la UMF Iași! Absolvenții i-au adus un omagiu fostei secretare
După prima repartizare computerizată, peste 130 de locuri neocupate au rămas la liceele din Iași. Lista completă a specializărilor disponibile
02:00
După prima repartizare computerizată, peste 130 de locuri neocupate au rămas la liceele din Iași. Lista completă a specializărilor disponibile
Primăria Iași a mai îngropat 20 de milioane de lei la CTP Iași! Societatea este în pragul insolvenței
02:00
FOTO Primăria Iași a mai îngropat 20 de milioane de lei la CTP Iași! Societatea este în pragul insolvenței
Profesorii din Iași îl pun la zid pe Ilie Bolojan! Aceștia reacționează dur la majorarea normei didactice: „Această măsură va conduce la blocarea generală a sistemului”
02:00
Profesorii din Iași îl pun la zid pe Ilie Bolojan! Aceștia reacționează dur la majorarea normei didactice: „Această măsură va conduce la blocarea generală a sistemului”
Problema animalelor sălbatice din Iași, discutată în ședința de Consiliu Local. Mihai Chirica: „Am avut acțiuni privind combaterea vulpilor, a câinilor fără stăpân și chiar a șacalilor”
02:00
FOTO Problema animalelor sălbatice din Iași, discutată în ședința de Consiliu Local. Mihai Chirica: „Am avut acțiuni privind combaterea vulpilor, a câinilor fără stăpân și chiar a șacalilor”