Multe persoane se întreabă Azitrox 500 pentru ce este bun. Pacienții care se întreabă ce afecțiuni tratează acest medicament este bine să ceară ajutorul unui medic specialist. Concentrația terapeutică a medicamentului se menține timp de până la 5-7 zile după ultima doză administrată. Din moment ce iei aceste pastile simptomele afecțiunii de care suferi se vor ameliora vizibil.
Azitromicina are un timp de înjumătățire foarte lung, de 2 până la 4 zile, 68 de ore în medie. Astfel, este bine să știi că o mare parte din concentrația eficientă a medicamentului în țesuturi se menține timp de 4-7 zile după terminarea tratamentului. Este un antibiotic cu spectru larg din grupul macrolide-azolid, este bacteriostatic. Se leagă de subunitatea 50S a ribozomilor, inhibă translocarea peptidelor, inhibă sinteza proteinelor, creșterea și reproducerea bacteriilor având un efect bactericid în concentrații mari.
Azitrox 500 pentru ce este bun? Afecțiunile care pot fi trate cu acest antibiotic
Acest medicament este indicat să fie administrat de persoanele care suferă de infecții ale pielii și ale țesuturilor moi, sechele, impetigo, dermatoze infectate secundare. De mare ajutor este medicamentul și pentru infecții ale tractului urogenital, calmând simptomele provocate de uretrite sau cervicite necomplicate. De asemenea, pacienții care suferă de boala Lyme în stadiul inițial, având eritem migrant administrează acest remediu pentru a scăpa de disconfort.
În ultima perioadă, medicii au menționat faptul că Azitrox este bun și în caz de boli gastrice și duodenale asociate cu Helicobacter pylori. Azitrox este eficientă în tratarea bolilor respiratorii și este adesea utilizat în pneumologie, dar are mai multe contraindicații. În cazul în care pacientul nu este alergic la antibioticele cu penicilină, acest medicament este cea mai bună alegere, deoarece are mai puține efecte secundare.
Este bine să știi când trebuie să iei acest medicament. Medicii spun să șuați întotdeauna Azitrox cu o oră înainte de masă sau la 2 ore după masă. Medicamentul se administrează o dată pe zi. Azitrox este activă împotriva florei Gram-negative, Haemophilus influenzae și Moraxella catarrhallis. Azitrox este foarte activă împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.
Cui este contraindicată administrare pastilelor?
Atunci când vrei să administrezi acest antibiotic trebuie să cunoști ce contraindicații are acesta. În primul rând, acest medicament nu trebuie luat de persoanele care suferă de hipersensibilitate la azitromicină, eritromicină, alte macrolide sau cetolide.
În această categorie intră și persoanele care au o anumită alergie la alte componente ale medicamentului. Pacienții care suferă de insuficiență hepatică severă și copii cu vârsta sub 12 ani cu o greutate corporală mai mică de 45 kg nu trebuie să administreze medicamentul.
Atunci când ei acest medicament trebuie să te pregătești să faci față și efectelor adverse pe care le poate provoca medicamentul. Printre acestea se numără diaree, greață, dureri abdominale și dispepsie sau flatulență.
Atunci când te întrebi Azitrox 500 pentru ce este bun trebuie să știi și ce efecte secundare poate provoca mendicamentul. Unii pacienți sau plâns după administrarea medicamentului de vărsături, melenă, icter colestatic și de creșterea activității transaminazelor hepatice. La copii poate apărea după luarea antibioticului constipația, anorexia sau gastrită. Este posibilă candidoza mucoasei orale. Astfel, înainte de a administra leacul este indicat să vă consultați cu un medic.