Prima pagină » National » Avocatul Gheorghe Piperea: „Guvernul demisionar a emis, nelegal, HG nr.1065/2020, pentru prelungirea stării de alertă”
Avocatul Gheorghe Piperea:

Avocatul Gheorghe Piperea: „Guvernul demisionar a emis, nelegal, HG nr.1065/2020, pentru prelungirea stării de alertă”

13 dec. 2020, 23:30,
Antonia Ceausu, în National

Conform avocatului Gheorghe Piperea a afirmat că Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă a prelungit ilegal perioada stării de urgență. De asemenea acesta a menționat că această decizie este una excepțională care nu se încadrează în limitele administrative a treburilor curente ale țării.

„Guvernul demisionar a emis, nelegal, HG nr.1065/2020, pentru prelungirea stării de alertă. Orice persoană interesată poate cere instanței de contencios, în mod individual sau în alianțe procesuale, anularea acestei hotărâri.

În primul rând, pentru că un guvern demisionar nu poate emite decât actele curente de administrare a treburilor publice, nu și acte normative excepționale, care limitează libertăți fundamentale și restrânge drepturi ale omului. Dacă un guvern plin nu poate emite astfel de acte normative (rezervate Parlamentului), cu atât mai puțin nu le poate emite un guvern demisionar.

În al doilea rând, pentru că repetarea la infinit a acestor hotărâri este cu mult depășit caracterul temporar al măsurilor restrictive de drepturi și libertăți.

În al treilea rând, întrucât măsurile luate, în vederea reducerii riscului epidemiologic, au fost complet inutile în plan sanitar și destructive în plan economic, social și psihologic”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

Conform art. 110, alin. (4) din Constituție, „Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern”. Raed Arafat secretarul de stat în Ministerul de Interne a declarat în urmă cu câteva zile că starea de urgențp se prelungește. Acesta a menționat că este doar o hotărâre de guvern dată în executarea legii, se încadrează în limitele constituţionale referitoare la activitatea unui guvern demisionar.

Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Florin Cîțu și a lui Ion Ștefan: „Au comis o mega -deturnare de fonduri – „

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor și actula propunere a PNL pentru funcția de premieri și a ministrului Ioan Ștefan. Aceasta vorbește despre un posibil cad de deturnare de fonduri în Guvern iar cei doi miniștri anterior menționați ar fi direct implicați. Guvernul ar fi virat bani către Primăria Capitalei cu scopul de a fi transferaţi către RADET, o instituţie în faliment, fără salariați.

„Citiţi şi vă cruciţi! E grav! Daţi mai departe! Se sesizeaza instituţiile statului? Ce a descoperit avocatul Gheorghe Piperea:

Cîtu și ministrul ‘Grindă’ au comis o mega-deturnare de fonduri – au dispus virarea de la buget către Primăria Generală, pentru a fi re-virată către RADET, a unei sume de cca 64,5 mil lei, pentru ‘funcționarea sistemelor de încălzire centralizată a populației’.

Gheorghe Piperea: Cîţu şi ministrul ‘Grindă’, operaţiunea Bani pentru RADET

Numai că RADET nu mai face parte din acest sistem – e în faliment (pentru că așa a impus Elcen), nu mai are salariați, nu mai are în administrare infrastructura de țevi de distribuție, nu mai are afacere. Acestea au trecut la Termoenergetica!

Ce mai poate face RADET cu acești bani publici (în afară de a plăti onorariu “de succes” de 2,75% lichidatorilor)?

Oare premierul interimar, generalul Ciucă, știe ce i se întâmplă în ogradă?

PS: Evident că redistribuirea acestor bani nu se putea face prin simplu ordin de ministru. Dar s-a făcut. Ce lege, ce buget, contează doar umplerea desăgilor, că vine Crăciunul”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *