Prima pagină » Actualitate » Avocatul Gheorghe Piperea despre procesul Roșia Montană: Procurorii trebuie să vadă dacă premierul Marcel Ciolacu are acțiuni la Gabriel Resources sau alte interese

Avocatul Gheorghe Piperea despre procesul Roșia Montană: Procurorii trebuie să vadă dacă premierul Marcel Ciolacu are acțiuni la Gabriel Resources sau alte interese

11 mart. 2024, 14:45,
în Actualitate

România a câștigat procesul cu Gabriel Resources, firma care deține Roșia Montană Gold Corporation, iar acest lucru a însemnat o lovitură de imagine pentru țară. Asta în condițiile în care toți politicienii, în frunte cu Marcel Boloș, covrigarul Marcel Ciolacu sau generalul plagiator Nicolae Ciucă dădeau drept imposibil un astfel de scenariu. Sunt tot mai multe voci din spațiul public, inclusiv cea a avocatului Gheorghe Piperea care cer procurorilor de urgență să facă verificări în ceea ce privește implicarea politicienilor în jocuri ilegale ale bursei!

Vă aducem aminte faptul că Marcel Ciolacu, cel fără de Bacalaureat, a făcut numeroase declarații în care spunea că România va pierde procesul cu Gabriel Resources. În urma acestor declarații, în doar câteva zile, acțiunile firmei mai sus menționate și-au dublat valoarea! Este absolut ireal cum poporul român asistă nepăsător la toată această manipulare, la modul în care aceste scursuri ale țării fac legea, încalcă legea, dețin puterea absolută!

Avocatul Gheorghe Piperea, apel la procurori să-l ancheteze pe Marcel Ciolacu

Într-un clip publicat pe o rețea de socializare, cunoscutul avocat Gheorghe Piperea vorbește despre modul în care politicienii, în frunte cu Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, au manipulat piața ieșind în presa aservită cu declarații false:

România din fericire nu a pierdut acel arbitraj. Asta în ciuda unei propagande la știri pe surse, știri pe nesurse, la toate aceste mass media care au fost întotdeauna plătite de Gabriel Resources pentru publicitate, de statul român pentru știri pozitive și care i-au acuzat pe restul de știri false. E o știre falsă de la un cap la altul dar nu asta este important. Important e că acum urmează sancțiunile. Televiziunile ar trebui sancționate de CNA pentru știri false propagate în public de o lună jumătate. La ora actuala românii sunt surprinși că până la urmă s-a câștigat acest proces pentru că erau convinși de presă că se va pierde. Urmează responsabilitatea politicienilor. De la premier la ministrul de finanțe, la consilierul premierului, la toți purtătorii de cuvânt al partidelor comasate române (PCR), toți au spus că nu este posibil săî câștigăm acest proces și este posibil să reducem pagubele.

Procurorii trebuie de urgență să ancheteze dacă politicienii au avut acțiuni la Gabriel Resources sau alte interese în spate. Manipularea pieței, așa cum a făcut clar și fără niciun echivoc Marcel Ciolacu se pedepsește cu pușcărie! Așa cum legea penală spune foarte clar:

În legislația pieței de capital există o infracțiune care se numește delict de inițiat sau manipularea pieței se face pușcărie pentru asta. De ce spun asta? Gabriel Resources care deține Roșia Montană Gold Corporation este o corporație listată la bursa din Toronto și s-au făcut speculații imense acolo. Trebuie să vă spun că există cel puțin o firmă românescă de brockeraj cu sediul în Cluj care are un milion de acțiuni la firmă și care bineînțeles că a pierdut imens. Trebuie să vă spun că brockerii dețin acțiuni în nume propriu, dar și acțiuni și pentru clienți pe care în felul acesta îi anonimizează. Trebuie ca DNA și DIICOT să meargă rapid pe urma acestor acțiuni și să vadă dacă nu cumva ne-au spus la televizor că trebuie să pierdem acest proces sunt deținători de acțiuni și dacă nu cumva propraganda care s-a făcut la televizor îmbracă forme și de corupție și de criminalitate organizată.

În închiere avocatul Piperea sublinează că politicienii români voiau să cedeze gratuit către corporații străine resursele României care înseamnă în total peste 140 de miliarde de dolari

De asemenea, extrem de important, s-a creat impresia că dacă pierdem 6,7 miliarde de dolari ar fi mai bine ca România să ofere cadou, gratuit, exploatarea minieră de la Roșia Montană ca să nu cumva să ne execute silita canadienii. Explotare minieră care înseamnă după ultimele estimări 140 de miliarde de dolari în aur și metale grele. Asta este trădare! a conchis avocatul Gheorghe Piperea.

Cu asemenea resurse, drumul României ar fi unul foarte clar. Vă puteți imagina ce investiții s-ar putea face dacă politicenii ar da o lege în care resursele României să fie ale… României. Țara ar putea avea investiții de atâtea miliarde, investiții ce ar însemna drumuri, spitale noi, educație eficientă etc. Poate este timpul ca românii să se trezească și să voteze oameni patrioți, oameni care vor investi sumele mai sus amintite spre bunăstarea poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024