Prima pagină » Actualitate » Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Florin Cîțu nu mai este legitim iar toate deciziile luate de Guvern sunt nule
Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Florin Cîțu nu mai este legitim iar toate deciziile luate de Guvern sunt nule

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Florin Cîțu nu mai este legitim iar toate deciziile luate de Guvern sunt nule

07 oct. 2021, 11:38,
în Actualitate

Avocatul Gheorghe Piperea are un mesaj extrem de dur la adresa premierului interimar Florin Cîțu dar şi la adresa Guvernului condus de acesta. Piperea consideră că Florin Cîțu nu mai este legitim iar toate deciziile luate de Executiv pot fi considerate nule.

Declaraţiile vin în contextul în care marţi în Parlamentul României, moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut o largă majoritate de voturi

Gheorge Piperea consideră că premierul Florin Cîțu nu este legitim iar deciziile luate de Guvern sunt nule

Conform postării publicată de avocatul Gheorghe Piperea, prelungirea stării de alertă este nulă în contextul în care premierul Florin Cîțu asigură interimatul şi Guvernul nu mai poate emite asemenea decizii. Avocatul a declarat că nu va mai ataca decizia în justiţie pentru că unor judecători nu le mai pasă de Constituție:

”La presiunea lui Arahat, infractorul Cîțu* a prelungit din nou starea de alertă.

Hotărârea este nulă, pentru că țara nu are guvern – asta din cauza lui Iohannis, care a omis să numească un premier interimar, plecând din țară la nu știu ce eveniment de importanță galactică (probabil la golf, undeva, în Slovenia).

Nu voi mai face, individual, nicio acțiune în anulare a acestei noi mizerii arahatien-cîțiene; pe judecătorii din București, oricum, îi doare fix la bască de legalitate și Constituție.

Rămâne ca fiecare să interpretăm legea și să purtăm sau nu măști, să ne vakseenăm sau nu pentru a intra la food court în mall sau la club, să ieșim sau nu la protest, în uichend, cu sutele de mii.

Hai liberare!

*individul uzurpă calitatea oficială de premier, fiind demis de Parlament, neavând dreptul să semneze nici hotărâri CNSU ca președinte”, scrie Gheorghe Piperea. ***

Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a căzut pe votul moţiunii de cenzură

Marţi, Parlamentul României a ţinut o procedură de votare a moţiunii de cenzură. În acest sens, cu o largă majoritate de voturi, Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a căzut. Acesta asigură interimatul până când președintele va desemna un nou premier.

Totuşi, surse politice au afirmat faptul că președintele pregătește o lovitură dură pentru partidele care au votat pentru moţiunea de cenzură. Acesta i-ar chema, în acelaşi timp la negocieri atât pe cei din USR-PLUS cât și pe cei din PSD sau AUR. În schimb, Marcel Ciolacu a anunțat faptul că nu vor fi de acord cu un Guvern minoritar și că soluția este de a organiza alegeri anticipate. În acest sens va propune un Guvern de specialiști până în martie iar ulterior vor începe procedurile de alegeri anticipate:

„Înseamnă că a ajuns concluzia PSD, că trebuie făcute alegeri anticipate. Nu avem o majoritate. Nu ne leagă niciun principiu cu USR, iar cu PNL e exclus – atât de la noi, cât și de la ei. Din tot raționamentul mă bucur că și președintele a ajuns la raționamentul nostru. Am vorbit de 10 puncte în privința urgențelor românilor. Nu există ca PSD să susțină acum un guvern minoritar al PNL, în nicio formă. Susținem acele 10 punte pentru un guvern de specialiști.

Vrem alegeri anticipate și până atunci un Guvern de specialiști, cu cele 10 puncte. Dl. Iohannis e cel mai în măsură: criza e la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. El trebuie să-și intre în atribuții”, a spus Marcel Ciolacu.

*** Declarațiile îi aparțin avocatului Gheorghe Piperea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *