Prima pagină » Actualitate » Avocatul Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare despre Mugur Isărescu către toate instituţiile financiare ale lumii. Explică de ce Guvernatorul BNR este securist
Avocatul Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare despre Mugur Isărescu către toate instituţiile financiare ale lumii. Explică de ce Guvernatorul BNR este securist

Avocatul Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare despre Mugur Isărescu către toate instituţiile financiare ale lumii. Explică de ce Guvernatorul BNR este securist

18 iun. 2020, 08:15,
George Cristian în Actualitate

Avocatul Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare despre Mugur Isărescu către toate instituţiile financiare ale lumii. Avocatul susţine faptul că Mugur Isărescu este un securist dovedit şi că acesta ar trebui să părăsească poziţia de Guvernator BNR

Scrisoarea a fost trimisă marilor publicaţii ale lumii, dar şi mărilor instituţiilor financiare cum ar fi BCE, BIS, FMI și Banca Mondială, dar și către ziarele The Financial Times, Le Figaro sau Der Spiegel.

Avocatul Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare despre Mugur Isărescu: A fost colaborator al Securităţii

”Iată, în cele ce urmează, conţinutul scrisorii pe care am trimis-o BCE, BIS, FMI şi BM, precum şi ziarelor The Financial Times, Le Figaro şi Der Spiegel şi portalului bloomberg, în legătură cu situaţia domnului Isărescu în postura de guvernator al BNR, declarat de CNSAS vinovat de a fi colaborat cu poliţia secretă comunista. Cei care au posibilitatea pot sesiza şi alte publicaţii străine, ca să nu rămână situaţia călduţă (sau batistă pe ţambal), ca în presa romană.”

Avocatul Gheorge Piperea explica faptul că Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu este un fost turnător al Securităţii şi că acest lucru a fost a fost declarat de CNSAS, un Consiliu care are dreptul să investigheze persoanele publice asupra cărora pot plana suspiciuni de colaborare cu Securitatea.

”Subsemnatul, Asociația Parakletos, o organizație neguvernamentală, […] reprezentată în mod corespunzător de președintele său, Gheorghe Piperea, avocat,

Vă informăm prin prezenta că autoritățile române și anume Consiliul Național pentru Studiul Arhivelor Securității (Consiliul Național pentru Studiul Arhivei „Securității”) au găsit guvernatorul Băncii Naționale a României, dl Mugur Isărescu, vinovat că a fost colaborator al fostei Poliții Secrete Române, cunoscută și sub numele de „Securitate”.
Acest Consiliu are dreptul să investigheze în mod corespunzător și să dezvăluie vechea poliție secretă comunistă și colaboratorii săi, pentru a pedepsi legal și moral crimele regimului comunist și a-și păstra instrumentele în afara administrației publice și a puterii de stat.” se arată în scrisoare.

Gheorghe Piperea explică, pas cu pas, ceea ce înseamnă Securitatea

Avocatul explica în scrisoare, pas cu pas, faptul că Securitatea a fost o modalitate de asuprire şi un duşman al instituţiilor euro-atlantice. Acesta spune că, conform procedurii cexistente, dacă o persoană aflată într-o poziţie de demnitate publica este descoperită, aceasta trebuie să îşi prezinte demisia din funcţie. În încheierea scrisorii, avocatul le cere instituţiilor cărora le este adresată scrisoara să nu ezite în cererea demisiei domnului Mugur Isărescu din funcţia de Guvernator BNR.

‘Conform legislației române, o persoană nu poate accesa o funcție publică în cazul în care persoana respectivă a fost colaborator al agenției de poliție a regimului comunist. De asemenea, regimul comunist român a fost, înainte de 21 decembrie 1989, un dușman ireductibil al statelor și instituțiilor occidentale. Întrucât România este, începând cu 1990, un aliat și un partener al instituțiilor euro-atlantice, obiectivul acestui gen de lege este și el geopolitic, întrucât utilizarea încă a fostelor instrumente ale regimului comunist va fi un act continuu de sfidare și lipsa de prietenia aliaților.
În conformitate cu legea și procedura aplicabilă, ar trebui să fie investită o instanță de judecată relevantă pentru a confirma acest verdict. Pe 15 iunie 2020, Curtea de Apel București a înregistrat cererea respectivă. Din punct de vedere judiciar trebuie să se stabilească o responsabilitate civilă și penală a domnului Isărescu. Cu toate acestea, din punct de vedere etic, dl Isartescu este deja găsit vinovat, oficial.
Aspectul menționat este de cea mai mare importanță, deoarece șeful oricărei instituții bancare, în special șeful unei bănci centrale, trebuie să dovedească o conduită morală nestăpânită.
Acesta este motivul pentru care instituția și membrii dumneavoastră ar trebui să ceară domnului Isărescu să părăsească funcția de guvernator al Băncii Naționale a României.” conchide avocatul Gheorghe Piperea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *