Prima pagină » Local » Avocatul Dinu Șerban a fost condamnat pentru tentativă la omor, cu 3 luni înainte să-și schingiuiască fosta iubită în hotelul Astoria. Acum vrea să fie liber

Avocatul Dinu Șerban a fost condamnat pentru tentativă la omor, cu 3 luni înainte să-și schingiuiască fosta iubită în hotelul Astoria. Acum vrea să fie liber

08 oct. 2024, 02:00,
Lucian SAVA în Local

Continuă șirul de dezvăluiri șocante. Avocatul Dinu Șerban a fost condamnat la închisoare în urmă cu 3 luni, tot pentru tentativă la omor. Acum se află în arest după ce a fost la un pas să-și omoare fosta iubită în hotelul Astoria

Avocatul Dinu Șerban, acuzat că a vrut să-și omoare fosta iubită în hotelul Astoria din Iași, a fost condamnat în luna iulie a acestui an pentru o altă faptă de tentativă de omor! Avocatul cu apucături criminale a primit 5 ani și 3 luni de închisoare pentru tentativă la omor și lovire sau alte violențe, după ce a nenorocit un bărbat.

La doar 3 luni de la condamnare, avocatul Dinu Șerban a comis-o din nou, de această dată, a fost la un pas de a-și omorî fosta iubită. Cosmin Lucian H. este persoana pe care avocatul ieșean era să o omoare pe data de 25 iunie 2020, după ce i-a dat cu un hârleț în cap. La ceva timp după comiterea faptei, Dinu Șerban a fost trimis în judecată. După mai multe amânări, judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis să-l condamne la închisoare.

Avocatul Dinu Șerban a fost condamnat la închisoare

În luna octombrie, avocatul a fost condamnat.

„Condamnă pe inculpatul Șerban Dinu pentru săvârșirea infracțiunii de «lovire sau alte violente», (data săvârșirii – 21.05.2019), la o pedeapsă principală de 9 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Șerban Dinu pentru săvârșirea infracțiunii de «tentativă de omor», (data săvârșirii – 25.06.2020), la o pedeapsă principală de 5 (cinci) ani închisoare. Aplică inculpatului Șerban Dinu pedeapsa principală cea mai grea, de 5 (cinci) ani închisoare, sporită cu 3 (trei) luni închisoare (reprezentând 1/3 din restul pedepsei aplicate), pedeapsa principală finală fiind de 5 (cinci) ani si 3 (trei) luni închisoare”, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Iași.

De asemenea, judecătorii l-au obligat pe avocatul Dinu Șerban să achite suma de 5.000 de euro victimei sale, cu titlu de daune morale, și suma de 4.000 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată. Decizia magistraților nu a fost una definitivă. Ea a fost atacată de avocatul ieșean, acesta fiind și motivul pentru care acesta se afla încă în libertate când a nenorocit-o pe fosta sa iubită în camera de hotel.

Scene de groază petrecute într-o cameră de hotel

Vă reamintim că marți, 17 septembrie 2024, Gabriela Bordica, o tânără în vârstă de 34 de ani, era să fie omorâtă în bătaie de către fostul iubit, avocatul Dinu Șerban. Tânăra l-a chemat în camera de hotel pe bărbat, dar între cei doi a izbucnit un conflict, astfel că avocatul a agresat-o pe femeie. Dinu Șerban a ajuns în dimineața de miercuri, 18 septembrie 2024, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași.

Bărbatul a avut nevoie să fie internat deoarece era intoxicat cu alcool. Avocatul a fost externat din unitatea medicală vineri, 20 septembrie 2024, în jurul orei 12:00. Reporterii BZI au asistat la externarea bărbatului și au observat că acesta avea câteva zgârieturi la nivelul feței, semn că victima a încercat să se apare. Avocatul a fost întrebat dacă a agresat-o pe Gabriela Bordica și dacă aceasta îi era fostă iubită, dar a refuzat să comenteze situația. Ulterior, a fost arestat preventiv. Zilele trecute a solicitat magistraților să fie lăsat în libertate. Cererea sa a fost refuzată. Avocatul Dinu Șerban a fost deja condamnat pentru prima sa tentativă la omor, iar acum se îndreaptă spre o nouă condamnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024