Prima pagină » National » Avocatul „Casanova”a fugit din țară chiar înainte de condamnare! Bărbatul și-a terorizat iubita până s-a aruncat de la etajul 15
Avocatul

Avocatul „Casanova”a fugit din țară chiar înainte de condamnare! Bărbatul și-a terorizat iubita până s-a aruncat de la etajul 15

21 aug. 2024, 20:40,
în National

Avocatul Irinel Caius Iliescu, acuzat de terorizarea iubitei sale până la punctul în care aceasta a încercat să se sinucidă, s-a refugiat în Italia chiar înainte de a fi condamnat definitiv. Pe 27 iulie 2024, el a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj, după ce acuzația de determinare a sinuciderii a fost eliminată din cauza prescripției.

Iliescu a fost inițial trimis în judecată pe 30 mai 2017, sub acuzația de tentativă de omor, dar instanța de fond a schimbat ulterior încadrarea juridică la determinare a sinuciderii. Pe lângă aceasta, el a mai fost acuzat de două fapte de șantaj și de inducere în eroare a organelor judiciare. În timpul procesului, Tribunalul București și Curtea de Apel București au constatat că aceste ultime infracțiuni s-au prescris.

Avocatul „Casanova” a fost dat în urmărire generală

Iliescu a avut o relație cu avocata Tereza Ionescu, pe care a supus-o unor violențe fizice și psihice timp de câteva luni. În cele din urmă, disperată și aflată sub o presiune constantă, Ionescu a încercat să-și ia viața, aruncându-se de la etajul 15 al unui hotel. Din fericire, a supraviețuit datorită unei copertine care i-a atenuat căderea, însă a suferit multiple fracturi și a avut nevoie de 150 de zile de îngrijiri medicale.

În timpul agresiunilor, Iliescu a forțat-o pe Tereza să scrie un bilet de adio sub amenințare și să consume alcool. Într-o mărturie emoționantă, victima a declarat că s-a simțit „ca un mort neîngropat”, lipsită de orice dorință de a trăi din cauza terorii psihice și fizice la care a fost supusă.

Procurorii au arătat că Iliescu a creat o stare de teroare prin violență fizică și amenințări, inclusiv folosind arme și controlând viața personală și profesională a victimei. De asemenea, el a constrâns-o pe Ionescu să transfere proprietăți și să garanteze împrumuturi în beneficiul său.

Deși instanța a considerat că Iliescu a fost vinovat de șantaj, infracțiunile de determinare a sinuciderii și inducerea în eroare a organelor judiciare s-au prescris, ceea ce a redus severitatea sentinței.

După ce a fost condamnat, Iliescu a fugit în Italia, unde a continuat să posteze mesaje defăimătoare la adresa justiției române și a judecătorilor care l-au condamnat. Într-un videoclip postat pe Facebook cu două zile înainte de condamnare, el a spus: „La vita va avanti! (Viața merge înainte) Gândește, zâmbește, trăiește demn în orice conjunctură!” și a dezvăluit că se află într-o clinică de cardiologie din Italia, unde primește tratament pentru o afecțiune cardiacă cronică.

Instanța a dispus ca Iliescu să plătească daune morale în valoare de 300.000 de euro victimei Tereza Ionescu, precum și cheltuieli judiciare de 15.000 de lei către stat. Cu toate acestea, aplicarea acestor măsuri este dificilă în lipsa prezenței fizice a inculpatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *