Prima pagină » National » Avocatul Adrian Cuculis anunţa că vrea schimbarea încadrării faptelor lui Vlad Pascu
Avocatul Adrian Cuculis anunţa că vrea schimbarea încadrării faptelor lui Vlad Pascu

Avocatul Adrian Cuculis anunţa că vrea schimbarea încadrării faptelor lui Vlad Pascu

07 sept. 2023, 18:41, 1 ,
în National

Avocatul Adrian Cuculis anunţa că vrea schimbarea încadrării faptelor lui Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul mortal din staţiunea 2 Mai în timp ce se afla sub influenţa drogurilor, la omor calificat.

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța. În acest caz Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață”, transmite avocatul Cuculis.

Vlad Pascu nu ar fi fost vizitat în arest nici măcar o dată de părinţii săi

Conform Realitatea Plus, tatăl lui Vlad Pascu nu s-ar mai afla în ţară, mama acestuia s-a mutat de la adresa familiei, iar Vlad Pascu nu ar fi fost vizitat în arest nici măcar o dată de părinţii săi.

„Aţi spus de părinţii acestui tânăr. Păi, au plecat, au dispărut, pentru că nu vor să plătească aşa cum tatăl minorului din Serbia, din Belgrad, plăteşte. Într-o ţară democratică, civilizată, părintele plăteşte pentru copilul care a făcut ce a făcut. Pentru că acel copil a fost pe undeva educat de aceşti părinţi.

Păi aceşti părinţi nu au văzut de la 13 ani că acest copil nu poate să scape de aceste năravuri? Au şi ei momente de luciditate, oamenii care consumă chestii de genul acesta. Ei trebuiau să înţeleagă că acest copil nu trebuie să aibă permis de conducere, maşină. Maşina aia în mâna lui este o armă. Nu trebuie niciun copil, niciun tânăr, niciun om care are năravul acesta, cu drogurile şi alcoolul, să aibă permis de conducere. Trebuie o lege în acest sens, drogaţii şi alcoolicii cronici să nu aibă dreptul de a avea permis de conducere. Pentru că nu se vindecă. Sunt afecţiuni psihice, nu se vindecă cu apă chioară. Trebuie clinici de specialitate. Dacă nu e o chestie făcută permanent…”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, la Realitatea Plus.

„Da, merită pedeapsa cea mai mare”

De asemenea, Liviu Chesnoiu este de părere că Vlad Pascu merită cea mai mare pedeapsă.

„Normal că tânărul merită pedeapsa cea mai mare, pentru că în momentele de luciditate poate şi el se gândea că dacă va continua cu chestiile astea va păţi lumea de lângă el ceva. Oamenii ăştia nu trăiesc în realitate în momentele acelea, ci într-un univers paralel, cu halucinaţii, simt că pot face absolut orice, că sunt Dumnezeu pe Pământ. Da, merită pedeapsa cea mai mare, dar judecătorul va decide asta, pentru că sunt foarte multe circumstanţe agravante aici. Nu a fost un accident simplu, după care să îşi facă mea culpa.

Aici era cronica unei morţi anunţate. Unii vor da vina pe pietoni, că nu mergeau pe stânga, că nu aveau veste, că nu erau trotuare, că nu mergeau în şir indian. Nu au nicio logică astea. Dar într-un stat eşuat, ca al nostru, trebuie să ştim că suntem pe cont propriu, nu ne apără nimeni. Nici primarul nu face trotuare, nu luminează drumul, nimeni nu face nimic. Trebuie să apară un nebun din ăsta care face aşa ceva, şi să ne trezim la realitate, poate să facem ceva concret”, a concluzionat Liviu Chesnoiu.

Comentarii
  • Daca veneau nu era bine, gaseati voi ceva cu siguranta. Nu au venit iar nu e bine.
    Alta treaba nu aveti ? Alte subiecte nu aveti ?
    Asta sa se duca la inchisoare pe viata iar parintii fac f bine ce fac. Sa il lase acolo pana ii putrezesc oasele asa cum putrezesc si cei 2 tineri, nevinovati ! A omorat doi copii educati, copii buni. Lepra à ramas ! Toate leprele raman, cum e si Iorgulescu de altfel. Tanarul ala à putrezit déjà, lepra o labageste prin clinici pt ca sufera. Na exemplu de parinte care se implica. Asta vreti? Ça sa aveti ce barfi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *