Prima pagină » Local » Avocatul acuzat că a distrus sicrie, nemulțumit de judecător! A cerut recuzarea acestuia!
Avocatul acuzat că a distrus sicrie, nemulțumit de judecător! A cerut recuzarea acestuia!

Avocatul acuzat că a distrus sicrie, nemulțumit de judecător! A cerut recuzarea acestuia!

06 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un membru al Baroului Iași, Leonard Dumitru Călin, și soția acestuia sunt acuzați de procurori de comiterea unor infracțiuni. Procurorii ieșeni i-au trimis recent pe cei doi soți în judecată. Acum, avocatul a cerut recuzarea judecătorului care analizează dosarul.

La ultimul termen din dosarul avocatului ieșean acuzat de comiterea unor infracțiuni, acesta a cerut recuzarea judecătorului.

„Am solicitat recuzarea judecătorului, pentru că, de peste un an, partea vătămată nu a fost citată. Deși la termenul de pe 7 octombrie magistratul a fost de acord cu citarea părții vătămate la noua adresă de domiciliu, la ultimul termen nu s-a concretizat acest lucru. Nu mă pot judeca cu partea vătămată pentru a demonstra că sunt nevinovat!”, a declarat ieri avocatul Leonard Călin.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, legea a fost încălcată, deoarece dispozițiile privind citarea părții vătămate sunt imperative.  La ultimul termen al procesului, Curtea de Apel Iași a decis amânarea cauzei pentru data de 18 noiembrie, în vederea continuării audierii martorilor încuviințați.

De unde a pornit scandalul

Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus trimiterea în judecată a avocatului Leonard Dumitru Călin, membru al Baroului Iași, dar și a soției acestuia, Dorelia Lucia Călin, pentru comiterea unor infracțiuni.

„A fost dispusă trimiterea în judecată a celor doi inculpați pentru comiterea mai multor fapte. Printre acuzațiile aduse în dosar se regăsesc cele de amenințare, distrugere, vătămare corporală sau ultraj contra bunelor moravuri”, au precizat anchetatorii.

Conform acestora, la audieri, avocatul ieșean și soția sa ar fi declarat că spațiul respectiv li se cuvine și firma de pompe funebre ar fi avut un contract de închiriere nul.
În trecut, avocatul ieșean a susținut că a formulat deja o plângere împotriva procurorului care s-a ocupat de acest caz. Potrivit lui Leonard Călin, un alt procuror a emis o soluție de clasare pe fapte similare, deoarece proprietatea bunurilor aparține soției sale, nu reprezentanților firmei de pompe funebre.

În urmă cu aproximativ cinci ani, avocatul ieșean și soția sa au fost implicați într-un conflict cu reprezentanții unei firme de pompe funebre care susțineau că închiriaseră un imobil de pe strada Eternitate, din Iași. Imobilul se află în apropierea Cimitirului „Eternitate”. Imobilul respectiv aparținuse părinților soției avocatului ieșean, iar aceasta și Leonard Călin ar fi dorit evacuarea firmei din spațiul în cauză.

Procurorii au afirmat că cei doi soți ar fi amenințat reprezentanții firmei de pompe funebre, ar fi provocat distrugeri și ar fi vătămat persoane chemate pentru a efectua reparații în imobil. Conflictul a durat mai multe luni, avocatul ieșean fiind chemat atunci de polițiști la secție, pentru a da declarații. La acea dată, proprietarii firmei de pompe funebre au precizat că avocatul și soția sa ar fi distrus mai multe bunuri din imobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *