Prima pagină » Local » Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții: „Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața!”
Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții:

Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții: „Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața!”

26 nov. 2021, 15:10,
în Local

Un membru al Baroului Iași susține că a fost greșită adresa la perchezițiile dispuse de către procurorii DIICOT și efectuate în urmă cu 2 zile. Anchetatorii ar fi trebuit să meargă la notarul Răzvan Ionuț Costin, dar au ajuns la un vecin de-al acestuia, potrivit avocatei Amalia Mihaela Tătaru. „Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața cu ocazia percheziției domiciliare pentru că s-a greșit adresa, deoarece considerăm că orice greșeală trebuie asumată!”, spune avocata ieșeană

Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții. Astfel, un membru al Baroului local susține că a fost greșită adresa la perchezițiile dispuse de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași și efectuate în urmă cu 2 zile. Așadar, anchetatorii ar fi trebuit să meargă la notarul Răzvan Ionuț Costin, dar ar fi ajuns la un vecin de-al acestuia, potrivit avocatei Amalia Mihaela Tătaru.

„Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața cu ocazia percheziției domiciliare pentru că s-a greșit adresa, deoarece considerăm că orice greșeala trebuie asumată”, a precizat vineri, 26 noiembrie 2021, avocata ieșeană Amalia Mihaela Tătaru.

Avocata Amalia Tătaru: „Această metodă nu ar trebui folosită de profesioniști…”

Avocata Amalia Mihaela Tătaru a adăugat că nu este normal ca o persoană să afle din presă despre calitatea sa într-un dosar, înainte de a i se comunica de către procurori.

„Raportat la comunicatele emise de DIICOT care au stat la baza unor articole ce îl au în vedere pe clientul meu, Răzvan Ionuț Costin, vom menționa doar atât: asupra existenței eventualelor fapte penale vom lăsa instanța de judecata să decidă conform probelor. Milităm pentru respectarea tuturor drepturilor procesuale, iar faptul de a afla din presă la primele ore ale dimineții că ai o anumită calitate, calitate despre care tu afli abia seara, lezează în special dreptul la un proces echitabil.

Practica de «a arunca» în presă sume mari de bani fără a avea o bază reală, având unicul scop de a atrage oprobriul public și, ulterior, faptul de a invoca tocmai reacția opiniei publice pentru a justifica în fața judecătorului necesitatea arestului preventiv nu ar trebui să fie folosită de profesioniști. Indiferent de calitatea persoanei care face obiectul unor cercetări penale, aceasta trebuie să aibă garanția că va beneficia de un proces echitabil și solicităm ca măcar comunicatul DIICOT să fie în acord cu faptele și prejudiciul care se regăsesc în propunerea de arestare, astfel că o erată ar fi binevenită”, a încheiat avocata Amalia Tătaru.

Propunerea de arestare preventivă a fost respinsă de judecătorii ieșeni

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară, 25 noiembrie 2021, punerea în libertate a celor 3 bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Iași.

„Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

Un cunoscut avocat ieșean, Alexandru Tudor Bernic, a fost ridicat în urmă cu 2 zile de către polițiști și dus la audieri. Oamenii legii au efectuat miercuri, 24 noiembrie 2021, 18 percheziții. Anchetatorii susțin că acțiunea vizează o grupare infracțională care ar fi specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`