Prima pagină » Actualitate » Avocata familiei Melencu face noi acuzații dure, după o nouă rundă de audieri în dosarul Caracal: „Polițistul să explice de ce l-a pus să spună că a ars fetele”

Avocata familiei Melencu face noi acuzații dure, după o nouă rundă de audieri în dosarul Caracal: „Polițistul să explice de ce l-a pus să spună că a ars fetele”

18 dec. 2021, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Carmen Obârșanu continuă seria acuzțiilor. Aceasta susține că polițistul care l-a făcut pe Gheorghe Dincă să-și mărturisească faptele l-a învățat, de fapt, ce să spună.

Pe 17 decembrie, la Tribunalul Olt a avut loc un nou termen în dosarul în care este anchetat cazul Caracal.

De data aceasta au fost audiați patru martori cheie, printre care fratele lui Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Gheorghe Dincă, bărbatul care este, de asemenea, acuzat de agresiune sexuală în același dosar. Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, are o teorie incredibilă și face acuzații extrem de dure, după audieri.

Carmen Obârșanu: „Sunt montați de către DIICOT, să confirme o stare de fapt care nu corespunde realității”

Avocata susține că cei doi martori care au identitatea protejată ar fi fost, de fapt, „montați” de DIICOT. Mai mult, aceasta este de părere că Gheorghe Dincă nu a acționat singur în cazul celor două fete și că în libertate ar avea mai mulți complici.

„Au fost audiați doi martori, cei sub acoperire din arestul București care au învățat lecția care li s-a spus. Ei citeau din rechizitoriu și nu știau nici ordinea în care au fost date așa-zisele declarații date de către Dincă.

Sunt montați de către DIICOT, să confirme o stare de fapt care nu corespunde realității.

Dincă are niște complici care sunt în libertate. Acei complici știu să lucreze cu telefoanele mobile. Am cerut audierea comisarului Barbu Daniel, să ne spună cine l-a trimis, dacă este adevărat că l-a trimis procuroarea Hăineală”, a declarat Carmen Obârșanu.

Nici avocatul familei Măceșanu nu s-a arătat mulțumit de modul în care a decurs audierea celor doi martori anonimi.

„Au fost audiați anumiți martori cu identitate protejată. Aceștia nu au relatat nimic mai mult decât să spună din rechizitoriu cum s-au descris faptele care îl incriminează pe Gheorghe Dincă.

Așteptăm, data viitoare, să fie audiate cele două martore, în calitate de doctori, cele care au întocmit raportul medico-legal. Să se pronunțe cu privire la modalitatea în care a fost descoperit ADN-ul Alexandrei cum și-au dat seama că Alexandra este decedată și o să punem un set de întrebări cu privire la aceste aspecte, dacă au fost sau nu influențate să spună mai mult decât trebuiau și aspecte de genul acesta care să conducă spre o finalizare corectă a unui dosar de cercetare judecătorească instituit legal și fundamental”, a declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Avocata familiei Melencu cere să fie audiat și polițistul care l-a făcut pe Dincă să-și mărturisească faptele 

Carmen Obârșanu vrea ca în fața magistraților să fie aduși și cei care au participat la perchezițiile și cercetarea din casa lui Dincă. Mai mult, aceasta susține că Daniel Barbu, polițistul care l-a convins pe criminal să-și recunoască faptele ar fi fost și cel care l-a pus să mărturisească că le-ar fi ars pe cele două fete. Următorul termen în dosarul Caracal a fost stabilit pe 12 ianuarie 2022.

„În ce condiții a intrat în mod abuziv în acest dosar, încât procurorul Vasilescu de la Craiova știa că Barbu Daniel, polițist la o altă unitate, lucrează în dosar.

Totodată, am solicitat să fie audiați polițiștii care au participat la percheziții și la cercetarea la fața locului, făcută în dosar, pentru că acel telefon al lui Dincă a fost plimbat dintr-o parte în cealaltă.

În dosarul acesta, Barbu Daniel trebuie să ne explice de ce l-a pus pe Dincă să spună că a ars fetele. Cine i-a adus caiete lui Dincă în închisoare, pentru că am verificat și nu i-au fost aduse de familie acele caietete, în care el scria reclamațiile și denunțurile”, a mai spus avocata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *