Prima pagină » Local » Avocata Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii ieșeni! Senatoarea a scăpat de amenda primită după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Avocata Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii ieșeni! Senatoarea a scăpat de amenda primită după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

04 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Senatoarea și avocata Diana Iovanovici Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii ieșeni. Mai exact, aceasta a câștigat procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Diana Șoșoacă fusese amendată după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat la o petrecere dintr-un restaurant ieșean. Judecătorii au decis anularea procesului-verbal întocmit pe numele avocatei și transformarea sancțiunii într-un avertisment

Avocata Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii ieșeni! Senatoarea a scăpat de amenda primită după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat. Mai exact, aceasta a câștigat procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

”Instanța admite plângerea formulată de petenta Diana Iovanovici Șoșoacă, în contradictoriu cu intimat Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Dispune înlocuirea sancţiunii aplicate-amenda-cu sancţiunea avertismentului”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o altă situație în care a fost implicată avocata Diana Șoșoacă.

Cum i-a umilit pe polițiștii ieșeni avocata Diana Șoșoacă

Procesul dintre avocata și senatoarea Diana Șoșoacă și IPJ Iași a început pe data de 20 aprilie 2021. De profesie avocat, Diana Șoșoacă le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze un proces-verbal întocmit pe 6 februarie 2021, prin care a fost sancționată de oamenii legii. În cererea depusă la instanță, Diana Șoșoacă a cerut și să se constate că mențiunile au fost făcute de agent cu încălcarea dispozițiilor legale, exces de putere și abuz de drept, cheltuieli de judecată, precum și, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu un avertisment.

”Mie mi s-a comunicat prin Poștă o amendă de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici pe 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 -22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu. Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?! În niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală, întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a precizat senatoarea Diana Șoșoacă în fața judecătorilor ieșeni.

Șoșoacă: ”E de notorietate lupta politică ce se duce împotriva mea!”

Mai mult, senatoarea de Iași a menționat că avea nevoie de aer.

”În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Avocata a adăugat că, dintr-o capacitate de 200 de locuri, în restaurantul amintit erau numai 10 oameni, la două mese.

”Eram 10 oameni la două mese și ospătarii, care respectau regulile impuse de Guvern, dar care încalcă Constituția României. Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică-și nu numai!-care se duce împotriva mea”, a mai afirmat Diana Șoșoacă.

”Nu există garanția că măștile sunt conforme…”

Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă a adăugat că, în mod legal, pandemia de COVID-19 nu a fost declarată pe teritoriul României.

”Ministerul Sănătății nu a emis niciun act normativ prin care să declare epidemia de SARS-CoV-2 pe teritoriul României! În plus, nu există garanția că măștile de protecție puse în circulație de Statul Român sunt conforme, existând astfel posibilitatea îmbolnăvirii populației din cauza acestei măsuri”, a mai afirmat Șoșoacă.

Amintim că, la începutul lunii februarie 2021, senatoarea a postat un film pe o rețea de socializare, în cadrul căruia se vedea cum aceasta cântă și dă dedicații într-un restaurant. Potrivit acesteia, a fost vorba despre Restaurantul ”La Palia”, din Iași. Ea i-ar fi dat dedicații lui Raed Arafat. În cele din urmă, avocata Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii ieșeni, reușind să scape de amenda primită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`