Prima pagină » Titlurile zilei » Avocată de succes din Iași, premiată în Spania! Ioana Brătuleanu: „România este foarte frumoasă și mi-e foarte dragă, dar nu mă simt în siguranță”

Avocată de succes din Iași, premiată în Spania! Ioana Brătuleanu: „România este foarte frumoasă și mi-e foarte dragă, dar nu mă simt în siguranță”

01 dec. 2022, 02:00, 14 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Ioana Brătuleanu, o tânără avocată din Iași, a primit recent Trofeul Excelenței, la Madrid, Spania. Activitatea de avocat pe care ieșeanca o desfășoară atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Spaniei a fost răsplătită în cadrul Galei Excelenței românești din afara granițelor României, ediția 2020-2022. De la balconul biroului său din Madrid, Ioana privește cu optimism luminile capitalei spaniole. Curajul, ambiția și profesionalismul au adus-o unde se află acum și o vor duce și de acum încolo înspre noi realizări, personale și profesionale

Reporterii BZI au discutat cu tânăra avocată care zilnic se împarte între cazurile din țară natală și cele din Spania. Femeia a vorbit despre diferențele dintre cele două sisteme juridice, motivul pentru care a ales să părăsească țara, dar și despre momentul în care a început totul.

Femeie imbracata in magistrat

Femeia a vorbit despre diferențele dintre cele două sisteme juridice, motivul pentru care a ales să părăsească țara, dar și despre momentul în care a început totul

Avocată de succes din Iași, premiată în Spania

Trofeu pe masa

Ioana și-a lăsat familia și prietenii în România, pentru a-și crea un viitor profesional în Spania

Ioana Brătuleanu, în vârstă de 33 de ani, se numără printre puținii avocați români care îi concurează pe spanioli la ei acasă. Și-a deschis propriul birou de avocatură și practică, cu succes, drept internațional privat, atât în Spania, cât și în România. Recent, tânăra a fost premiată pentru rezultatele sale deosebite.

„Am primit la Madrid Trofeul Excelenței pentru activitatea de avocat, la Secțiunea Juridică, oferit în cadrul Galei Excelenței românești din afara granițelor României, ediția 2020-2022. În cadrul galei au fost peste 170 nominalizați si doar 57 de premiați. Mă bucur nespus pentru primirea acestui premiu, care nu e altceva decât e o recunoaștere a meritelor în activitatea de avocat, pe care o desfășor atât pe teritoriul Spaniei, cât și pe teritoriul României, în domeniul Dreptului Internațional Privat.

În special îmi desfășor activitatea în folosul comunității românești din diaspora și reprezint cu profesionalism și dedicare interesele clienților mei în fața instanțelor de judecată. Evenimentul a fost unul deosebit, plin de emoții, în care am avut onoarea să fiu alături de oameni deosebiți”, a declarat Ioana Brătuleanu.

Ioana este din Iași și a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. De când era copil își dorea să devină judecător sau procuror, așa că studiile de Drept au fost alegerea firească. Însă practica la diferite instituții și birouri, în timpul facultății, a convins-o să se îndrepte spre avocatură.

„Dreptul internațional privat mi-a atras atenția în timpul masterului de Drept European, pe care l-am urmat tot la Iași, în cadrul aceleiași universități. Lucrarea mea de disertație a fost pe tema familiei în dreptul internațional privat”, rememorează Ioana.

În perioada masterului a beneficiat de două burse Erasmus în Spania: una de studiu, la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Insulele Baleare, iar alta de practică, în Madrid.

„Mi-am dorit mult să trăiesc experiența studentului Erasmus, dar nu am plecat cu gândul de a rămâne în Spania. Odată ajunsă aici am descoperit Dreptul spaniol și mi-a plăcut foarte mult, astfel că am decis să îmi echivalez studiile și să urmez Masterul de Acces în Avocatură la Facultatea de Drept din cadrul Universității Complutense din Madrid”, a precizat tânăra avocată de succes.

Tanara vorbind la microfon

Ioana este din Iași și a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Tânăra nu se simte în siguranță în România

Tânăra a fost premiată pentru rezultatele sale deosebite

Tânăra a fost premiată pentru rezultatele sale deosebite

Ioana și-a lăsat familia și prietenii în România pentru a-și crea un viitor profesional în Spania. Merge des acasă, preia cât de multe cauze poate, dar spune că lipsa infrastructurii în România este un impediment major.

„Aș prelua chiar mai multe cauze și în țară, dar cheltuielile de deplasare devin foarte mari pentru client și, din cauza lipsei autostrăzilor, a conexiunilor rapide, vorbim despre mult timp pierdut doar cu transportul. Nu știu de ce suntem în situația aceasta de atâta timp, de a nu avea infrastructura necesară, pentru că nu văd cum ne putem aștepta să ne dezvoltăm fără ea.

Așa că mă bucur de prieteni și familie când ajung acasă și îi văd. Aș petrece mai mult timp cu ei, România este foarte frumoasă și mi-e foarte dragă, dar nu mă simt în siguranță acolo, din punctul de vedere al traficului, spre exemplu, și nu văd posibilă o creștere pentru mine, ca profesionist”, a explicat avocata.

Practicând și în Spania, și în România, Ioana vede diferențele dintre cele două sisteme. În Spania, susține ea, legislația este mai clară, mai ordonată, iar sistemul este mult mai organizat.

„Aici nu mergi la instanța de judecată toată ziua, bună ziua, ca să faci act de prezență și să obții o amânare pentru că lipsesc te miri ce documente. În Spania, termenul de judecată se stabilește când dosarul este deja complet. Nici nu se admit probe de ultim moment, trebuie să fie o situație absolut excepțională pentru asta! Iar termenul de judecată are dată și oră fixe. În România, chiar dacă acum avem ore fixe, tot se citează mai multe cauze odată și este prea multă lume în sala de judecată.

Iar majoritatea cauzelor se amână. Sistemul românesc nu este deloc practic. Plus, toată lumea poate intra în sală. Și în Spania există principiul publicității ședințelor de judecată, dar nu intră oricine și oricând vrea. Trebuie să ceri permisiunea judecătorului pentru a asista. Când e vorba de chestiuni pe dreptul familiei, acesta cere acordul părților implicate. Iar la minori nu se permite prezența străinilor. În România, la un proces de divorț în instanță vedem toți cum se spală rufele murdare în public, din păcate”, a mărturisit Ioana.

Comentarii
  • Vai tu…ce să mai spunem…
    Dacă-s pe dos multe-n România și nu-ți mai place-n țară, rămâi acolo-n Spania unde-i totul roz și măi-măi!

  • Stimată doamnă, mănânci căcat. În România nu e liber la arme de foc, nu te împușcă nimeni pe stradă și nu-ți baga nimeni cuțitul în piept că nu te incadrezi profilului etnic din cartierul respectiv.
    Da, poa sa ți se fure geanta, portofelul cel mult. Dar nimeni nu-ți ia viața. Te provoc sa mergi in Occident după ora 11 noaptea prin marile orașe atât de civilizate…
    Dumneata esti exemplul perfect al faptului verificat că o facultate făcută nu garantează și prezența inteligenței.

  • pt Telemeaua

    % ADEVĂRAT!
    La noi este siguranță!
    Și, culmea, asta o spun toți străinii care vin la noi!

  • LA MULȚI ANI ROMÂNIA!!!

  • La multi ani tuturor românilor!
    Revin, că m-a scos idioata asta din sărite chiar de ziua naţională.
    La noi nu o să vezi violuri comise de imigranti în grup în amiaza mare ca in Suedia sau Germania (acum o săptămână am citit că în nu stiu care ţară nordică a fost violat chiar un bărbat de-al locului de nişte arăbeţi),
    nu o sa vezi prostituate care se f.t pe strada in plină zi ca in faimosul cartier din Madrid, nu o sa vezi dealeri la fiecare colţ de stradă si strazi pline de drogati care pot băga lama sau şişul în tine din te miri ce motiv.
    La noi nu sunt cartiere întregi unde nu intră Poliţia, ci doar trupele speciale cu blindate ca în Belgia sau Franţa (Marsilia, de ex.). Repet: nici nu mai zic de arme de foc.
    A venit italianca aia de a aruncat bancomatul din Constanţa in aer si a doua zi era deja arestată… Nici o şansă să nu ştie MAI sau SRI de tine şi ce afaceri învârţi in ţara asta a noastră cu nşpe servicii secrete şi cu cel mai mare număr de securişti pe cap de locuitor din UE.
    Dar, na, cică la noi e periculos….. Facepalm!
    Da, avem clanuri ţigăneşti şi hoţi destui, dar să compari nivelul de infracţionalitate PENALĂ cu ţările din Vest e aberant. La noi, în cartierele rău famate, crima e excepţia, nu regula.
    Cred că femeia asta fură curent.
    Mă duc să mă uit la parada militară să uit că am citit articolul ăsta cu imbecila absolventă de „mastere”.

  • Pt Telemeaua cu 4 clase

    Comentarii de cacat , la fel ca si persoana care comenteaza aiurea . Telemea expirata cu miros de tuica

  • Boring lady lawyer

    Pe lângă faptul ca are un limbaj de lemn, dra avucata nu prea știe procedura. Saca ar cunoaste-o, ar ști ca nici în România nu se dau amânări pentru orice, însă pot apărea împrejurări oricând în timpul procesului ca să se stabilească un termen de amânare: viciu de procedura, excepție invocata și rămasă în pronunțare, etc

  • Normal ca are un limbaj de lemn dacă a fost o curva ieftină din metalurgie.nu știu cum a ajuns in Spania,probabil tot de la f**** dar s-a frecat cu tot orașul pana sa ajungă acolo.toți ne miram ca e urata și totuși e curva dar iaca se poate

  • Eu am comentat mai dus despre limbajul de lemn. Incomparabil mai rău decât ea stai tu. Tu chiar ești un gunoi infect, libidinos și foarte statut. Nu interesează pe nimeni ca s-a frecat cu tot orașul, este mult mai onorabil decât un onanist cu respirație putitoare, ca tine.

  • Fasolea cu cirnati e mai importanta decit ce zice brinza de mai sus . Unde vedeti siguranta,la noi se f…e noaptea,ai curaj sa umbli pe strazi dupa un spectacol ?! Care cum pleaca e jignit,ba e c..a ba e altceva,nu vedeti ce fata are ?! Nu poate fi c..a nici sa vrea

  • In Romania traiesti in siguranta si iti vezi de afaceri.

  • Și eu îmi văd de afaceri și de sală ! O cafea la Palas … dar să nu fie scumpă . Nu sunt panicat de “ pitici “ , nici nu am fost vreodată

  • Are cineva numărul avocatei ?! Vreau să merg cu ea la sală . Repet , nu îmi este frică de “ pitici “

  • o nulitate anonimă căreia îi faceți reclamă….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`