Antioxidant, supresor natural al apetitului, energizant. Lista beneficiilor avocado este lungă. Acest fruct este plin de minerale, vitamine și oligoelemente care promovează buna funcționare a organismului. Detaliem toate aceste beneficii pentru sănătate.
Există multe modalități de a manc un avocado. il puteți adăuga crud într-o salată sau il puteți face la grătar pe pâine prăjită la cuptor. Există patru soiuri de avocado: gravură, fort, hass și stuf. Sezonul complet al acestui fruct începe în toamnă și continuă până la începutul primăverii următoare. Procesul de maturare durează cinci până la șapte zile după ce fructul a căzut din copacul de avocado.
Pe lângă faptul că este delicios pentru papilele noastre gustative, avocado ajută corpul să funcționeze bine. Datorită bogăției sale în minerale, oligoelemente și vitamine, acest fruct este un aliat excelent pentru sanatatea noastră.
Care sunt valorile nutriționale ale avocado?
Adesea considerat un fruct prea gras, avocado conține în principal acizi grași mononesaturați (MUFA), cu alte cuvinte grăsimile bune. Acestea din urmă conțin omega 9 care participă la reglarea nivelului de colesterol din sânge.
Un alt beneficiu al avocado este bogăția sa în apă. Avocado, care stinge setea, este alcătuit din aproximativ 70g de apă la 100g. Acest fruct conține, de asemenea, multe minerale și conține o cantitate bună de potasiu. Există și fosfor, magneziu și calciu, dar sunt prezenți în cantități mai mici.
Beneficiile nutriționale ale avocado:
lipide: 20,6g per 100g
fosfor: 38 mg per 100g
potasiu: 430mg per 100g
vitamina K1: 14,5µg la 100g
vitamina B5: 1,07 mg per 100g
vitamina B9: 70,4µg per 100g
Avocado poate proteja împotriva bolilor neurodegenerative
Bogăția avocado în antioxidanți poate reduce stresul oxidativ din organism. Vitamina E ar împiedica, în special, radicalii liberi să accelereze îmbătrânirea prematură a celulelor.
Stresul oxidativ poate provoca leziuni neuronale semnificative. Aceste sechele sunt identificate în special în anumite patologii neurodegenerative, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică și bolile Huntington, Parkinson și Alzheimer.
Consumul de avocado oferă un impuls de energie
Vitamina B5 conținută în avocado are multe virtuți: promovează metabolismul energetic, reduce oboseala și mărește performanța intelectuală. În caz de slăbiciune, avocado este, prin urmare, aliatul ideal pentru reîncărcarea bateriilor.
Avocado ar reduce riscul bolilor cardiovasculare
Datorită bogăției sale în acizi grași mononesaturați și, în special, în omega 9, avocado ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Aceste molecule ar juca, de asemenea, un rol în prevenirea bolilor cardiovasculare. Puterea antioxidantă a vitaminei E din avocado ajută, de asemenea, la protejarea țesuturilor și la funcționarea corectă a inimii.
Care sunt beneficiile potasiului din avocado?
Potasiul este prezent în cantități mari în avocado. Acest mineral are efecte pozitive asupra sistemului nervos și muscular. Un alt avantaj al acestui element: asigură menținerea corectă a tensiunii arteriale.
Avocado te ajută să slăbești?
În ciuda conținutului său ridicat de calorii (205kcal la 100g), avocado este un inhibitor natural al apetitului, conform unui studiu publicat în The Nutrition Journal în 2014. Potrivit cercetătorilor, consumul a jumătate de avocado la prânz ar preveni pofta după-amiaza. Se spune că acest fruct reduce senzația de foame cu 40% în decurs de trei ore după prânz.
Putem mânca avocado în mod regulat?
Conform Programului Național de Nutriție și Sănătate, se recomandă să consumați cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. O porție este echivalentă cu cel puțin 80g de fructe sau legume. Organismul recomandă, de asemenea, consumul de produse de sezon pentru a beneficia la maximum de beneficiile lor.
În 2017, revista Sheer Luxe a intervievat un grup de nutriționiști despre beneficiile pentru sănătate ale avocado. Experții au indicat că a mânca jumătate de avocado în fiecare zi nu este deloc rău. Dar, ca și în cazul tuturor alimentelor, nu este recomandat să il consumați in exces, caci vorbim despre un fruct foarte bogat în calorii.