Prima pagină » Actualitate » Aviz procurorilor români! România a donat 1 miliard de euro Ucrainei! Decizia a fost luată de CSAT fără ca poporul român să fie consultat.

Aviz procurorilor români! România a donat 1 miliard de euro Ucrainei! Decizia a fost luată de CSAT fără ca poporul român să fie consultat.

16 aug. 2024, 13:48, 1 ,
în Actualitate

CSAT a decis pe data de 20 iunie să doneze un sistem Patriot către Ucraina. Decizia a fost luată de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă fără să existe o dezbatere publică în care populația să își dea acordul. Practic, românii au donat 1 miliard de euro (atât cât valorează un sistem Patriot) către Ucraina! Miliardul de euro este donat din banii noștri, ai românilor!

Este absolut șocant pentru că astfel de decizii, într-o țară normală și democratică se iau doar cu acordul populației. Deciziile luate de CSAT ne aduc aminte de timpurile de dinainte de 1989 când România trecea printr-o dictatură.

H.D. Hartmann: ”În baza cărei legi a luat hotărârea CSAT de a dona 1 miliard de euro? Chiar suntem proști și fraieri?”

Este absolut şocant modul în care reprezentanții statului român iau decizii fără ca poporul român să fie consultat. Vorbim despre recenta donație către Ucrainei a, atenție, 1 miliard de euro ceea ce reprezintă valoarea sistemului Patriot. Decizia a fost impusă de administrația Biden care i-a comandat lui Iohannis să doneze acest sistem. H.D. Hartmann a vorbit despre legalitatea prin care CSAT a decis să doneze 1 miliard de euro, atât cât valorează sistemul Patriot, către Ucraina. În contextul în care banii sunt ai românilor și există o gravă încălcare a legii și a Constituției României.

Noi de unde avem un miliard? Noi de unde am avut? Noi avem? Avem impresia cu 52% datorie publică din P.I.B că avem? Avem impresia că suntem S.U.A? Eu nu cred! Eu cred că aicea trebuie să întrebăm foarte clar, dar banii poporului român de ce i-ați dat ucrainienilor, măi? De ce? Pe nimic! Sunt banii poporului român! Apropo, ălea sunt plătite, Patriot-urile care ne anunțau producătorii americani de Patriot că nu mai trimit la nimeni decât Ucrainei! Deci lista de așteptare trece peste un deceniu. Domnule, atâta iresponsabilitate la membrii CSAT eu nu am, repet, eu nu am văzut.” explică H.D. Hartmann.

H.D. Hartman vorbește despre modul în care CSAT ia decizii și îi îndeamnă pe procurorii români să ia de urgență măsuri și să deschidă anchete penale pentru a verifica legalitatea:

Eu sper că un procuror să-i ia pe toți la întrebări. Bă, ce lege vă dă voie vouă, membrilor CSAT, să dați un miliard de dolari din averea poporului român unuia peste stradă? În numele cărei legi, în baza cărei legi a dat Iohannis și membrii CSAT-ului au dat un Patriot de un miliard de dolari plătit, atenție, și livrat în România. În numele cărei legi au dat ei? Sunt ei proprietarii României? Este Iohannis proprietarul României? Are dreptul CSAT-ul să fure un miliard din averea poporului și să-l dea Ucrainei? Unde este legea în România? Unde e Constituția în România care permite 10 jumătăți de buletin, membri CSAT, să ia din averea unui popor și să-l dea unui alt popor?

În continuarea declarațiilor, profilerul vorbește despre cea mai interesantă întrebare la care ar trebui să răspundă viitorul președinte al României. Ar putea să între România în război cu Rusia pentru că așa a decis CSAT? În contextul în care CSAT-ul ia decizii fără să respecte legea și Constituția, nu este nimic improbabil în a lua, ipotetic, o asemenea decizie:

” Dacă tovarășul Ciucă să intre în război împotriva Rusiei, singur, ca țară nu ca NATO, Ciucă este o tragedie pentru România. Și în CSAT se ia decizia să intrăm în război cu Rusia, credeți cumva că vin americanii și ne refac Bucureștiul bombardat și devastat de către ruși? Sau Ciucă, sau Iohannis? CSAT-ul are drept de viață și de moarte asupra averii poporului român? Ce a făcut acest individ Iohannis e foarte grav. Omul ăsta a furat un miliard din averea poporului român și l-a dat Ucrainei. Domnule, suntem la proști? Suntem la fraieri? Întrebarea fundamentală a acestor alegeri pe care nimeni nu va avea curajul să o pună este: Ne bagă viitorul candidat la președinție, viitorul președinte, Ciucă, Simion, cine o fi, ne bagă Birchall, ne bagă Lasconi, ne bagă în război cu Rusia?” conchide H.D. Harmann.

România cumpără avioane F-35 și sisteme Patriot care vor ajunge prea târziu în țară

O altă afacere păguboasă din banii românilor este achiziția de avioane de luptă F-35 și a altor sisteme Patriot care vor ajunge prea târziu în țară.  Tranziția spre avioanele de generația a V-a, chiar dacă teoretic este programată să aibă loc după 2030, va dura ani și presupune pe lângă contracte semnate din timp și plăți mari făcute în tranșe înainte de a vedea efectiv aparatele livrate, și pregătiri ce țin de infrastructură, logistică și de pregătire a piloților.

Cu alte cuvinte, în momentul în care aceste avioane vor ajunge în România ele ar putea fi depășite tehnologic. Adică vom cumpăra, de 6,5 miliarde de euro vehituri care cu siguranță nu vor mai fi capabile să lupte împotriva unor avioane echipate tehnologic conform vremurilor. Ca să vedem cât de corupți, proști sunt ai noștri, facem o comparație cu ”vecinul” polonez care cumpără avioane F-35 la prețuri mai mici și cu dată de livrare 2024!

Klaus Iohannis declarase că la negocierile cu SUA (în realitate nu au fost negocieri, administrația Biden a ordonat, Iohannis a executat) s-a stabilit că ”partenerul strategic” va dona în schimbul sistemului Patriot un alt sistem echivalent. Problema apare că reprezentanții, producătorii Patriot au spus clar că peste minim 10 ani vor mai fi disponibile pentru comandă un sistem de acest fel. În concluzie, România a donat 1 miliard către Ucraina, bani ai poporului român, încălcând orice fărâmă de democrație, fără să consulte poporul român.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *