Prima pagină » Local » Avionul Wizzair care nu a putut ateriza pe Aeroportul Internațional Iași a zburat în cerc! A intrat şi în Republica Moldova! Iată GRAFICUL – FOTO

Avionul Wizzair care nu a putut ateriza pe Aeroportul Internațional Iași a zburat în cerc! A intrat şi în Republica Moldova! Iată GRAFICUL – FOTO

30 aug. 2021, 14:14,
în Local

În urmă cu câteva zeci de minute a fost activat Planul Roşu de intervenţie la Iași după ce un pilot le-a transmis autorităţilor faptul că sistemul de navigaţie nu mai funcţionează. Conform site-ului www.flightradar24.com, site specializat în monitorizarea zborurilor, aeronava de la Wizzair s-a deplasat în cert în jurul Aeroportului. Totuşi, la un moment dat, avionul pare să fi intrat în spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Autorităţile au anunţat faptul că, din fericire, nimeni nu a fost rănit şi că avionul a aterizat în condiţii de siguranţă. La bordul aeronavei se aflau 107 persoane, iar unele dintre ele au suferit atacuri de panică.

Avionul care nu a putut ateriza pe Aeroportul Internațional Iași s-a învârtit în cerc intrând în spațiul aerian al Republicii Moldova

Pe site-ul de specializare menționat mai sus se arată cursa pe care aeronava de tip Airbus care se deplasa pe ruta Bergamo- Iași și traseul pe care l-a avut. Aeronava care nu a putut ateriza pe aeroport s-a invârtit în cerc iar la un moment dat pare că ar fi intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova.

A fost activat planul roșu de intervenție la Aeroportul Internațional Iași după ce o aeronavă nu a putut ateriza

Din cauza unei probleme tehnice, o aeronavă Airbus care aparține de Wizzair, a anunțat că nu poate ateriza pe Aeroportul Internațional din Iași. Altfel spus, pilotul a anunțat faptul că există o problemă la sistemul de navigație. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție iar la fața locului s-au deplasat 22 de autoturisme de intervenție cu 44 de subofițeri și incă 6 ofițeri:

Aeronava Airbus de pe cursa Bergamo-Iași care are 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigație s-a stricat. La Aeroportul Internaţional Iași s-au deplasat, pentru asigurarea intervenţiei, un număr de 22 de autospeciale de intervenție, 44 de subofițeri dar și 6 ofițeri. Coordonarea activității este realizată de către inspectorul șef, colonel Grădinaru Ionuț au precizat cei de la ISU

Pe de altă parte, reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au menționat faptul că aterizarea s-a făcut în condiții de siguranță și că pompierii nu au fost nevoiți să intervină pentru a asista:

Totul este sub control, aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă, problema a fost una tehnică la instrumentul de navigație, din câte a raportat pilotul. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul a precizat problema. Am mobilizat efectivele de pompieri dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Avionul avea aproximativ 100 de pasageri. Nu ştim dacă cineva a suferit vreun atac de panică. au afirmat reprezentanții Aeroportului Internațional Iași. au precizat reprezentanții aeroportului Iași.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024