Prima pagină » Razboi în Ucraina » Avionul lui Prigojin, lovit de ucraineni la Bahmut, a aterizat în flăcări. Șeful Wagner îl provocase la duel pe Zelenski
Avionul lui Prigojin, lovit de ucraineni la Bahmut, a aterizat în flăcări. Șeful Wagner îl provocase la duel pe Zelenski

Avionul lui Prigojin, lovit de ucraineni la Bahmut, a aterizat în flăcări. Șeful Wagner îl provocase la duel pe Zelenski

14 feb. 2023, 23:32, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Forțele aeriene ucrainene au anunțat recent că au doborât un bombardier rusesc Suhoi Su-24 în apropiere de Bahmut.  Serviciul de presă al lui Prigojin a confirmat că un Su-24 a fost doborât de ucraineni de la sol, dar și că este vorba de același avion în care Prigojin a zburat recent, provocându-l pe Zelenski la un duel aerian, relatează publicația ucraineană ZN.

„Da, într-adevăr, acest avion a fost atacat astăzi de la sol de către apărarea aeriană inamică. Pilotul a făcut un miracol, aterizând aparatul în flăcări, finalizând în totalitate misiunea de luptă”, a precizat luni Prigojin prin serviciul de presă.

În același timp, Prigojin susține că aeronava se află în prezent în reparații.

Prigojin susține că a fost într-o misiune de luptă

Luni, Prigojin a publicat o înregistrare video din carlinga unui bombardier Su-24, iar serviciul de presă al companiei sale Concordia afirmând că acesta a participat la o misiune de luptă.

Șeful mercenarilor ar fi zburat la bordul unui Su-24 ca navigator în timpul unei misiuni de bombardare a pozițiilor ucrainene din apropierea Artemovsk, denumirea rusească a orașului Bahmut, pe care Moscova încearcă de luni de zile să îl cucerească.

Miercurea trecută separatiștii pro-ruși din Donețk au declarat că orașul Bahmut a fost „încercuit operațional”, o informație dezmințită la scurt timp după chiar de către Prigojin.

Bahmut, deși este scena unor lupte puternice, nu este pe punctul să cadă

Șeful mercenarilor Wagner a mai spus că acest gen de informaţii „nu se difuzează public din motive operative”.

„Când oraşul va fi cucerit, o veţi afla fără nicio îndoială”, a dat asigurări el.

În evaluarea sa de duminică privind războiul din Ucraina, ministerul britanic al Apărării nota că oraşul Bahmut, în jurul căruia se dau lupte sângeroase de mai bine de jumătate de an, a devenit „din ce în ce mai izolat”.en de informaţii „nu se difuzează public din motive operative”

„Când oraşul va fi cucerit, o veţi afla fără nicio îndoială”, a dat asigurări el.

Oraşul ucrainean Bahmut, deși este scena unor lupte înverşunate de mai multe luni, nu este pe punctul să cadă, în pofida recentelor progrese ruseşti, a apreciat marţi patronul grupului paramilitar privat Wagner, Evgheni Prigojin, care a subliniat că acolo are loc un măcel, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Comentarii
  • Prigojin ar trebui sa-l ia si pe putler sa mai faca o incercare,poate data viitoare-i cu noroc😊😊😊

  • Intimplarea este veche de citeva zile bune , stire copiata si scrisa pe genunchi din lipsa de orice altceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *