Avion românesc, sechestrat pe un aeroport din Franța. Sunt suspiciuni de trafic de persoane

Avion românesc, sechestrat pe un aeroport din Franța. Sunt suspiciuni de trafic de persoane

23 dec. 2023, 10:40,
BZI.ro, în Actualitate

Avionul, care aparține firme românești Legend Airlines, zbura din Emiratele Arabe către Nicaragua, iar la bord se aflau 303 de pasageri indieni, fiind suspiciuni de „trafic de persoane”, relatează agenția France Presse, citată de News.ro.

Aeronava Airbus 340 a fost reținută la sol, joi, 21 decembrie, pe aeroportul din Vatry, în Marne (nord-est), unde a oprit pentru o escală tehnică, potrivit autorităților franceze.

Această imobilizare a avut loc în urma „unei semnalări anonime”, subliniază Parchetul din Paris, care verifică dacă „elemente vor corobora” suspiciunile de trafic de persoane. La bord se aflau 303 de pasageri de cetățenie indiană.

Avion românesc, sechestrat pe un aeroport din Franța. Sunt suspiciuni de trafic de persoane

Jurisdicţia Naţională Luptei împotriva Criminalităţii Organizate (JUNALCO) „a preluat ancheta pentru a verifica dacă elemente vor corobora suspiciunea cu privire la trafic de persoane în grup organizat, o infracţiune penală pasibilă de (până la) 20 de ani de închisoare şi amendă de (până la) trei milioane de euro”, precizează parchetul.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, care precizează că avionul s-a oprit la Vatry pentru a realimenta cu carburant, pasagerii indieni urmau să ajungă în America Centrală pentru a încerca să intre apoi în mod ilegal în Statele Unite sau Canada.

Aeronava folosită aparține firmei românești Legend Airlines, scrie Le Figaro și BBC. Compania are patru avioane în flota sa, dintre care două sunt Airbus 340, potrivit Flight Radar. Siteul-de aviație Boarding Pass scrie că Legend Airlines a fost fondată în 2020.

Comentarii
  • Daca colonelul de cercetare diversiune al armatei profund corupte si aservite rusilor Trutulescu-terorist in lovitura de stat din 1989 a facut contrabanda cu avionul, metoda s-a brevetat. Acum altii fac trafic cu romi, indieni, etc…Cosa Nostra ramane copil mic…la intoarcere merge si o tona de heroina, ca nu se intorc cu mana goala!Bravo Franta, ai nostri dorm pe corupti si impart cu ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *