Prima pagină » Sanatate » Medicamente » Avigan, un leac pentru coronavirus?

Avigan, un leac pentru coronavirus?

27 mart. 2020, 15:04,
în Sanatate

Avigan, un leac pentru coronavirus? Speranța unui nou medicament-miracol moare ultima! Ar putea Avigan trata cu succes coronavirusul?

„Avigan tratează 90% din cazurile de coronavirus” afirmă un italian, stabilit în Japonia, într-un videoclip viral. Informatie vitala sau intoxicatie? Antiviralul japonez, autorizat încă din 2014, este testat în prezent de Agenția Italiană a Medicamentului (AIFA), în speranța unui remediu pentru Covid-19. Însă, pentru moment, nimic nu a fost dovedit științific.

În Japonia, nu exista izolare și viața normală își păstrează cursul. Motivul? Un medicament simplu, Avigan, a cărui moleculă este favoripiravir, un antigripal capabil să eradice 90% din cazurile de Covid-19. Asta susține italianul Cristiano Aresu, absolvent de Farmacie în Japonia. „De ce ascundem un fapt atât de important de Italia?”, sustine bărbatul într-un videoclip care a devenit viral.

Avigan, un leac pentru coronavirus? Medicament interzis in Europa

Poate pentru că acest medicament este interzis în Europa, precum și în Statele Unite… Dar acest mesaj a avut meritul de a trezi curiozitatea autorităților din domeniul sănătății italiene care s-au grăbit să lanseze studii clinice! Dacă, totuși, AIFA își dă aprobarea, președintele regiunii venețiene, Luca Zaia, ar dori să il testeze pe toți pacienții Covid-19 aflați în prezent în spital.

Este un antiviral utilizat împotriva tulpinilor virale rezistente la medicamentele convenționale. În special, a fost folosit cu succes pentru combaterea Ebola. Conform rezultatelor pe 200 de persoane testate în China, aceasta ar reduce durata bolii la 4 zile (față de 11 în general), dar ar fi deosebit de eficientă la persoanele al căror Covid-19 a fost detectat foarte devreme. În plus, poate provoca reacții adverse semnificative, cum ar fi deformările fetale la femeile gravide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *