Cancerul este în creștere în rândul tinerilor, însă sunt anumite schimbări în stilul de viață pe care le puteți face pentru a reduce riscul de a dezvolta boala. Aveți mare grijă la acest aliment pentru că este cancerigen. Este vorba despre carnea procesată, iar un specialist oncolog ne spune cu ce să-l înlocuim.
Aveți mare grijă la acest aliment pentru că este cancerigen!
Nichole Andrews, un dietetician specializat în cancer, a avertizat recent că un aliment comun s-a dovedit a provoca cancer și a îndemnat oamenii să le reducă din dietă.
Într-un videoclip postat pe TikTok, Andrews a declarat că este vorba despre carnea procesată.
Acestea includ toate tipurile de produse precum mezelurile, hot-dog-urile, cârnații, slănina și carnea de vită uscată, care au fost conservate prin afumare, maturare, sărare sau adăugarea de conservanți.
„În calitate de dietetician în domeniul cancerului, vreau să vă informez că aceste alimente cresc riscul de cancer și este atât de ușor să le înlocuiți”, a declarat Nichole Andrews.
Carnea procesată este consumate în întreaga lume în fiecare zi, astfel încât poate fi o surpriză pentru mulți că pot provoca cancer.
Totuși, acestea sunt enumerate oficial de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca agenți cancerigeni cunoscuți, ceea ce înseamnă că au potențialul de a provoca cancer la om.
Carnea procesată provoacă cancer din cauza substanțelor chimice care apar în mod natural și care sunt adăugate pentru a le face să reziste mai mult în frigider.
Reprezentanții OMS cataloghează toate tipurile de carne procesată drept „cancerigene pentru om”, deoarece provoacă un tip de cancer, cel colorectal.
Conform celor mai recente estimări ale Global Burden of Disease Project, aproximativ 34.000 de decese cauzate de cancer pe an la nivel mondial sunt cauzate de dietele bogate în carne procesată.
Nichole Andrews este dietetician nutriționist înregistrat și specialist în nutriție pentru cancer, care și-a obținut diploma în Știința alimentelor și nutriție umană la Universitatea de Stat din Washington.
Alcoolul crește riscul de apariție a șase tipuri de cancer
Dieteticianul Nichole Andrews a vorbit și despre consumul frecvent de alcool care crește riscul de apariție a șase tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, ficat, colon, gură, gât și stomac.
Reprezentanții OMS au precizat că „toate tipurile de băuturi alcoolice” pot provoca cancer, inclusiv berea, vinul și băuturile spirtoase și spune că nu există „niciun nivel sigur” de consum.
Etanolul, principalul ingredient din băuturile alcoolice, provoacă cancer deoarece se transformă în organism într-o substanță numită acetaldehidă, care dăunează ADN-ului.
Riscul începe atunci când se consumă niveluri scăzute și crește substanțial cu cât se consumă mai mult alcool, însă cancerele cauzate de alcool pot fi prevenite în totalitate prin renunțarea la băutură.
„Începeți acum să reduceți consumul de alcool. Orice cantitate de reducere pe care o faceți reduce riscul de cancer”, a transmis dieteticianul oncolog.
Așadar, indiferent de cantitate, consumul de alcool crește riscul de cancer. Cu cât mai mult alcool consumați, cu atât crește riscul de a dezvolta cancer. Reducerea consumului de alcool sau – mai bine – eliminarea completă a alcoolului va contribui la reducerea riscului de cancer.
Altfel, medicul Nichole Andrews vă transmite să aveți mare grijă la acest aliment pentru că este cancerigen. Este vorba despre carnea procesată.
Citind acest articol, a inceput sa-mi fie dor dupa Scinteia. Mmm, cred ca si scrijeliturile de la Gazeta de perete a combinatului de industrializarea carnii de porc erau mai intelectuale